Grēks nepamēģināt – vienkārša un garda jauno kartupeļu recepte

Ja kartupeļi ir atšķirīga izmēra, tad pavisam mazos liec bļodā veselus, bet, kas ir lielāki, pārgriez 2-3 daļās. Būtu vēlams, lai kartupeļi būtu aptuveni vienāda izmēra, jo tā viņi labāk un vienmērīgāk izcepsies. Kad ķiploki ir jau labi apcepušies, noņem tos no plīts. Eļļā ar ķiploku aromātu pievieno jaunos kartupeļus. Vāku neizmantojam, lai izveidotos zeltaina, kraukšķīga miziņa.

Lokus un dilles nomazgā un smalki sagriez.

Kad kartupeļi apakšā kļūst brūni, apmaisi, bet ne bieži. Vienkārši uzmani, lai labi apceptie kartupeļi atrodas virspusē.

Pārbaudi gatavību ar zobu bakstāmo!

Beigās uz 2-3 minūtēm uzliec vāciņu.

Kad viss kartupelis kļuvis mīksts, pievieno sāli pēc gaumes, akurāti samaisi un noņem no plīts.

Ieliec kartupeļus dziļā traukā, lai tie nepaliek eļļā.

Pievieno zaļumus un pasniedz uz galda.

LAI LABI GARŠO!

Avots: revolucija.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment