“Pavedieni ir, mēs strādājam,” Kriminālpolicijas priekšnieks atklāj detaļas par noslepkavotā advokāta Bērziņa lietu

FOTO: Ekrānuzņēmums no DELFI video

Svētdienas naktī tika nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš. Par notikušo žurnālistiem informāciju apstiprināja Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins. 20. jūlijā pulksten 23:35 tika saņemts izsaukums uz Mārupes novadu. Kādā privātmājā bija notikusi laupīšana un ticis sašauts viens cilvēks.

Policistiem ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājusies, un sašautā persona bijis Uldis Bērziņš.

Privātmājā, kurā ielauzās noziedznieki maskās, dzīvoja 1940. gadā dzimusi sieviete, kuru nozieguma brīdī laupītāji sasējuši, taču viņu tālākās darbības iztraucējis laulātais pāris, kurš tobrīd pārradies mājās un iztraucējis plānu. Policija pieņem, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi.

Lai izvairītos no aizturēšanas, uzbrucēji raidījuši vairākus šāvienus iemītnieku virzienā, sašaujot 1972. gadā dzimušo vīrieti. Pēc tam uzbrucēji no notikuma vietas aizbēguši.

Pēc izsaukuma saņemšanas sašautais vīrietis nogādāts medicīnas iestādē, taču pulksten 3:25  tur pat arī miris. Grišins apstiprināja jau medijos izskanējušo informāciju, ka mirušais ir advokāts Uldis Bērziņš. Viņš uzsvēra, ka bojā gājušā ģimene lūdz ievērot tās privātumu šajā sēru brīdī.

Grišins sacīja, ka policija patlaban neizskata versiju, ka noziedzīgais nodarījums būtu saistīts ar advokāta un bijušā tiesneša profesionālo darbību.

Policija strādā pastiprinātā režīmā un notiek uzbrucēju meklēšana. Kriminālpolicijas priekšnieks izteica minējumu, ka visdrīzāk tie varētu būt vietējie iedzīvotāji, taču atturējās prognozēt, vai viņiem bēgot jau ir izdevies pamest Latvijas teritoriju. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Latvijas policijai ir pietiekoši daudz instrumentu arī starpvalstu sadarbībā.

Vaicāts par to, vai policijai ir kāda informācija par uzbrucēju iespējamo identitāti, Grišins sacīja: “Pavedieni ir, mēs strādājam.” Grišins atzina, ka uzbrucējiem izdevies arī kaut ko nolaupīt, taču, kas tieši kļuva par laupītāju guvumu, viņš nekomentēja.

 

Nākošajā lappusē uzzini, cik bargu sodu pelnījuši laupītāji

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment