Izsludināts Valmieras teātra oktobra repertuārs

Uzsākta biļešu tirdzniecība uz Valmieras teātra oktobra repertuāra izrādēm. 6. oktobrī koncertzālē “Valmiera” pirmizrādi telpās piedzīvos Toma Treiņa iestudējums “Rinda”, kam pirmā satikšanās ar skatītājiem notika Valmieras vasaras teātra festivāla laikā, tādējādi nonākot Valmieras teātra repertuārā.

“Rinda” ir izrāde par rindu fenomenu cilvēka dzīvē, kas ir neizbēgams, kaut paradoksāli absurds. Tā vai citādi, tiešā vai pārnestā nozīmē ļoti lielu daļu mūsu dzīves laika aizņem stāvēšana rindās. Rindā pēc desām, banāniem, aliņa pirms pulkstens 22:00, labākas dzīves, pie Pētera vārtiem, pēc vakcīnas, ieročiem, lietotām drēbēm, bēgļu statusa, lētākas pārtikas, lai pirmie tiktu lidmašīnā vai pie iespējas savas atvases palaist dārziņā.

Kas notiek rindā un kā tā maina mūsu apziņu, kad esi spiests stāvēt vienā rindā ar pilnīgiem svešiniekiem un visdažādāko uzskatu cilvēkiem? Vai rindā pavadītais laiks maina mūsu paradumus? Vai, gaidot uz to, ka kļūsim laimīgāki, sasniedzot to, kas rindas galā, mēs nezaudējam sev atvēlēto laiku un savas eksistences jēgu? Absurda nav pasaule, bet apstākļi, kādos mēs dzīvojam un kādus paši radām. Šis laiks to parāda uzskatāmi, un rindu kļūst arvien vairāk.

Radošajā komandā dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Marta Treine.

Lomās: Eduards Johansons, Anna Nele Āboliņa, Meinards Liepiņš, Rihards Jakovels, Diāna Krista Stafecka, Januss Johansons, Inese Ramute, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska.

Oktobra repertuārā arī izrādes “Es neesmu klaviernieks”, “Nelabie. Pēc Dostojevska”, “Vēlā mīla”, “Amerikāņu bizons”, “Liesmojošā tumsa”, “Kalendārs mani sauc” un “Mēs, roks, sekss un PSRS”.

Ar pilnu oktobra repertuāru var iepazīties un biļetes iegādāties www.vdt.lv un visās “Biļešu paradīze” kasēs.

Teātra rekonstrukcijas darbu dēļ, izrādes teātrī joprojām notiek tikai Apaļajā zālē, kā arī koncertzālē “Valmiera”.

!! Vēršam skatītāju uzmanību, ka būvniecības procesa dēļ jārēķinās ar atsevišķām neērtībām – ieeja teātrī no Ziloņu ielas puses, uzturēšanās tikai Apaļajā zālē, autostāvvietu skaits pie teātra ir samazināts, labierīcības atradīsies ārpus teātra telpām. Aicinām ierasties ne ātrāk kā 30 minūtes pirms izrādes sākuma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment