Ģimenes atbalsta programmas “Atbalsts bērnam pirmajās 1000 dienās” iepazīstināšanas pasākums

Psiholoģe un kognitīvi biheiviorālā terapeite dr. Diāna Zande aicina medijus un interesentus ceturtdien, 25.augustā, plkst. 11.00 piedalīties programmas “Atbalsts bērnam pirmajās 1000 dienās” iepazīstināšanas pasākums.

Programmas “Atbalsts bērnam pirmajās 1000 dienās” veidošana un ieviešana Latvijā ir būtiska, lai sniegtu medicīnisko, emocionālo, praktisko un informatīvo palīdzību ģimenēm, kurās ienāk bērns, lai samazinātu riskus un sekmētu ģimenes resursus visnozīmīgākajam sākumam bērna fiziskajai un psihiskajai attīstībai.

Programmas mērķis ir atbalstīt ģimenes, lai katrs Latvijas bērns ģimenē saņemtu vislabākās iespējas veselīgam dzīves sākumam, orientēta uz to, lai samazinātu iespēju atšķirības bērniem, kuri piedzimst trūcīgās ģimenēs vai ģimenēs, kurās vecākiem ir ierobežoti resursi pilnvērtīgi rūpēties par savu bērnu (piemēram, vecāku psihiskās veselības traucējumu dēļ vai zema sociāli ekonomiskās stāvokļa dēļ), kā arī ģimenēs, kurās bērni ir pakļauti komplicētām pieredzēm (vecāku nāve, šķiršanās, hroniskas veselības problēmas bērniem vai vecākiem, u.c.).

Programmas “Atbalsts bērnam pirmajās 1000 dienās” izstrādei un ieviešanai atbalstu jau ir izteikušas vairākas nevaldības organizācijas un nozares eksperti.

Ar programmu iepazīstinās psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā terapeite, supervizore Diāna Zande, “Māmiņu Klubs” vadītāja Sandija Salaka, iniciatīvas “Psihologi par tiesiskumu bērniem un ģimenēm” pārstāve Kristiāna Kalniņa un Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja Evija Ridūze-Skujiņa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment