Jau šo piektdien – Iluzionistu konkurss “Magic Mania – Fairytale”

Jau šo piektdien, 11. oktobrī, pasaku maģijas gaisotnē norisināsies astotais starptautiskais iluzionistu Pecolli vadītais konkurss “Magic Mania – Fairytale”. Visa vakara garumā deviņi izcili iluzionisti no sešām pasaules valstīm sacentīsies par augstāko titulu un vērienīgām balvām. Pasākuma laikā skatītāji varēs baudīt īpašā viesa – divkārtējā pasaules čempiona burvju mākslā TOPAS – virtuozos ilūziju priekšnesumus.

“”Magic Mania” ir īpašs notikums, kas ne tikai pulcē pasaules labākos iluzionistus, bet arī rada maģijas un pārsteigumu atmosfēru gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Mēs esam lepni, ka konkurss ir izveidojies par platformu, kurā talantīgākie burvju mākslinieki no visas pasaules var demonstrēt savas prasmes un sacensties par augstākajiem tituliem. Šī ir arī lieliska iespēja maģijas cienītājiem piedzīvot neaizmirstamu vakaru, kurā ikviens priekšnesums ved uz ilūziju pasauli, pārkāpjot ikdienas realitātes robežas,” saka Dace Pecolli.

Gaidītākais ilūziju pasaules notikums norisināsies Olympic Voodoo Casino telpās no plkst. 20.00 Elizabetes ielā 55. Ieeja pasākumā ir bez maksas, sākot no 18 gadu vecuma, uzrādot derīgu personu apliecinošu dokumentu. Pasākuma ģērbšanās etiķete ir “Fairytale Magic Chic”, aicinot viesus tērpties maģiski un eleganti, un labākie tērpi tiks apbalvoti ar īpašām pārsteiguma balvām. Vakara kulminācijā muzikālo pavadījumu nodrošinās DJ Alviss.

Iluzionisma sacensību dalībnieku sniegumu vērtēs profesionāla žūrija, kuru vadīs Iluzionisma teātra / muzeja “Mystero” dibinātājs Enriko Pecolli (Enrico Pezzoli). Viņa komandā būs pasaulē atzīti iluzionisti: TOPAS no Vācijas, Mantas Žmuidinavičius (Mantas Zmuidinavicius) no Lietuvas, Salvatore Rapučilo (Salvatore Rapacciuolo) un Džovanni Valpreda (Giovanni Valpreda) no Itālijas.

Līdztekus iluzionistiem, dalībniekus vērtēs dziedātāja Grēta Grantiņa: “Man ir patiess prieks būt daļai no “Magic Mania – Fairytale” izcilās žūrijas komandas, jo burvju māksla vienmēr ir mani piesaistījusi – tā ļauj domāt, analizēt un apbrīnot redzēto, tādējādi aizmirstot par ikdieniško pasauli.”

Arī šī gada konkursā savā starpā sacentīsies deviņi iluzionisti no dažādām valstīm: Latvija, Itālija, Argentīna, Koreja, Vācija, Zviedrija. Latviju konkursā pārstāvēs Vācijā dzīvojošā latviete Žanna Nimčika (Zhanna Nimchyk), kura ir absolvējusi Kijivas Varietē un cirka akadēmiju, kā arī 2013. gadā burvju konvencijā Ukrainā viņu atzina par labāko iluzionisti. Konkursā Žanna demonstrēs otro senāko burvju triku pasaulē franču stilā.

Leave a Comment