Kādas Vecmīlgrāvja kompānijas dzerstiņš beidzas ar elektrošoka pistoles un piparu gāzes pielietošanu

Svētdien, 16. septembrī, neilgi pirms pulksten 16.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par vairākām reibumā esošām personām vienā no Vecmīlgrāvja daudzdzīvokļu namu pagalmiem. Uz notikuma vietu apstākļu pārbaudīšanai norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, ziņo Rīgas pašvaldības policijas Facebook konts. 

Policisti, ierodoties norādītajā pagalmā, pamanīja, četrus vīriešus un vienu sievieti. Personas bija izgūlušās zālienā pie bērnu rotaļu laukuma. Divi no vīriešiem rokās turēja iesāktas alkoholiskā dzēriena pudeles. Kārtības sargi piegāja pie kompānijas un izskaidroja ierašanās iemeslu. Tāpat izskaidrots aizliegums publiskās vietās lietot alkoholu, tostarp Rīgas administratīvajā teritorijā arī atrasties ar atvērtiem alkoholiskā dzēriena iepakojumiem.

Pārrunu laikā viens no pārkāpējiem demonstratīvi iesvieda iesākto alkoholiskā dzēriena pudeli bērnu rotaļu laukumā. Vīrietim lūgts aiziet un savākt izmesto pudeli, ko viņš arī izdarīja. Vienlaikus likumsargi vīrieti informēja, ka viņam tiks izrakstīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu.

Tikmēr otrs vīrietis ar atvērto alkoholisko dzērienu, neskatoties uz policistu norādījumiem, sāka dzert grādīgo dziru. Likumsargi, informējot par aizturēšanu, nogādāšanu dežūrdaļā alkohola koncentrācijas pārbaudes veikšanai un lietvedības uzsākšanu nu jau par alkohola lietošanu publiskā vietā, bravūrīgo kungu satvēra aiz rokas. Pārkāpējs aplēja zodu, izrāva roku no policista tvēriena un sāka bļaustīties, ka nekur nedošoties. Vīrieti mēģināts atkārtoti satvert, lai aizvestu uz policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumu. Tomēr viņam izdevās atkārtoti izrauties no policistu tvērieniem, pēc kā viņš sāka bēgt. Pāris minūtes vēlāk bēglis tika panākts kādā citā Vecmīlgrāvja daudzdzīvokļu nama iekšpagalmiem, kur pret viņu kārtības sargiem nācās pielietot piparu gāzi. Bēglis aizvests atpakaļ uz notikuma vietu un ievietots policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Ņemot vērā kompānijas agresīvo noskaņojumu, viens no likumsargiem bija paspējis agresīvi noskaņotā kunga aizturēšanas laikā nodot informāciju dežūrdaļai par papildu autopatruļas piesaistīšanu.

Dažu minūšu laikā ieradās vēl viena Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, kuras darbiniekiem lūgts aizturēt otru pārkāpēju, kurš, izmantojot drauga bēgšanu, bija uzkāpis uz sava velosipēda un meties bēgt citā virzienā. Arī šis kungs ignorēja vairākus likumsargu rīkojumus apstāties, līdz ar to pret viņu pielietota elektrošoka pistole. Abas zondes iedūrās bēglim mugurā, pēc kā viņš no velosipēda nokrita. Vīrietis aizvests atpakaļ uz notikuma vietu. Vienlaikus izsaukti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri izņēma zondes un dezinficēja dūriena vietas. Otrs aizturētais no medicīniskās palīdzības atteicās.

Ņemot vērā, ka viens no pārkāpējiem bija vadījis velosipēdu manāmā alkohola reibumā, izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki. Likumsargi velosipēdistam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,80 promiļu reibumā.

Abi vīrieši nogādāti tuvākajā Valsts policijas iecirknī, kur ne tikai uzsākta lietvedība par piedalīšanos ceļu satiksmē alkohola reibumā, bet arī par abu personu nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām. Tāpat Rīgas pašvaldības policija uzsākusi divas administratīvā pārkāpuma lietvedības gan par atvērto alkohola iepakojumu publiskā vietā, gan par alkohola lietošanu publiskā vietā.

*Attēls no notikuma vietas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment