Ārvalstu žurnālisti šokā par tukšajām Rīgas ielām, pāvesta sagaidīšanas laikā

Pirmdienas rītā vizītē Latvijā ieradās katoļu pāvests Francisks, taču viņu sagaidīt lidostā ieradušies bija ievērojami mazāk cilvēku nekā Lietuvā, atsaucoties uz igauņu portāla “Postimees” reportieri Evelinu Kaldoju, raksta portāls tvnet.lv.

Pāvesta sagaidītāju vidū bija Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs un mediju pārstāvji.

Šķiet, ka arī pati Rīga pāvestu sagaida pieticīgāk nekā kaimiņi lietuvieši: Latvijas galvaspilsētas ielas rotā vien Latvijas karogi, taču Viļņā baznīcas galvas vizītes laikā bija izkārti gan Lietuvas, gan Vatikāna karogi.

Vairāki ārvalstu žurnālisti, kuri kopā ar pāvestu ieradušies Rīgā, pauda neviltotu pārsteigumu par tukšajām ielām ceļā no lidostas “Rīga” uz pilsētas centru.

Kā norādīja viens no žurnālistiem, šķiet, ka latvieši piešķirto brīvdienu izmanto citām aktivitātēm, nevis pāvesta sveikšanai.

Kā ziņots, Latvijas oficiālā dāvana pāvestam Franciskam būs īpašs Indriķa hronikas sējums. Tas ir īpašs 1993.gada Indriķa hronikas izdevums, kas izdots laikā pēc neatkarības atjaunošanas un skaidro mūsu tautas vēsturi – latviešu saknes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment