Kristīnes stāsts: Garkalnes pašvaldības policija draud sodīt brīvprātīgos atkritumu savācējus

Publicējam Kristīnes Rutules stāstu, ar kuru viņa dalījās sociālajā tīklā Facebook. Viņa to papildinājusi ar gariem komentāriem un situčijas skaidrojumu, pēc tam, kad par šo gadījumu rādās liela sabiedrības interese. 

Lūk viņas rakstītais:

Atcerieties manu ierakstu pirms nedēļas par atkritumu kalniem Garkalnes Peldezera atpūtas vietā?

Nedēļas laikā nekas nebija mainījies, tāpēc pieņēmām lēmumu tos, atvainojos, sūdus satīrīt pašiem (“sāc ar sevi!”).
Un ne jau tāpēc, ka mums nebūtu, ko darīt, vai tāpēc, ka mums patiktu savākt aiz citiem, bet tāpēc, ka neviens cits to nedarīs, taču mums patīk atpūsties tīrībā.

Tad nu pirkām atkritumu maisus un cimdus, ņēmām grābekli un lāpstu un, negaidot ikgadējo lielo talku, devāmies sakopt mazu daļu no Garkalnes.

10 (!) pilni atkritumu maisi, neskaitot, protams, skujiņas, kas tika sadedzinātas + savāktas ap kokiem.
Pilna mašīna, lai tos sūdus (pudeles, alus bundžas, tārpainas ēdienu paliekas, sieviešu higiēnas lietas, latvju prievīte u.t.t.) izvestu!
Pārpildīta atkritumu tvertne ezera pretējā pusē!


Laikam visu vasaru neviens netīrīja.
Bet toties rezultāts acīm redzams. Un man personīgi ļoti tīkams (izbaudu tos “pirms” un “pēc”).

Tik tālu viss skaisti.

Un tad ierodas cienījamā Garkalnes pašvaldības policija, kas, starp citu, tika ietagoti jau pirms nedēļas.
Ar pretenzijām par ugunskuru mežā (jāpiebilst, ka konkrētā vieta ir labiekārtota atpūtas vieta ar konkrētu ugunskura vietu, piknika galdu un soliem, noteikti to neasociēju ar mežu) un par mašīnu “zaļajā zonā” (wtf?). Kad norādīju, ka ar telti te atpūšamies regulāri un tāpēc arī paši BRĪVPRĀTĪGI te sakopjam CITU SŪDUS, tad sekoja: “Ak, ar telti? Tas arī nav atļauts.” Nopietni?
Ugunskurus Garkalnes Peldezerā esam dedzinājuši (vienmēr norobežojot + pēc tam nodzēšot), teltis cēluši un ar mašīnu piebraukuši visus pēdējos 7 gadus. Esmu gatava par to saņemt sodu ?

Taču ne par pieradumu ir stāsts.
Bet par attieksmi.

Garkalnes pašvaldībā ir piemēslota atpūtas vieta. Divi rīdzinieki, muļķīši, velta savu laiku un naudu, lai to sakoptu, bet tā vietā, lai pašvaldības pārstāvji pateiktu paldies vai vismaz ignorētu, tiek paņemti mani dati, safotogrāfēts ugunskurs un mašīna (ceru, ka es ar n-tiem atkritumu maisiem arī tiku fonā) un “draudēts” ar ziņojumu priekšniekam, lai tas izvērtētu šo mega lielo “pārkāpumu”.

Smieklīgi. Gaidu sodu. Beidzot man būs interesants privāts kāzuss ?

Garkalnes Novada Pašvaldības Policija

Šķir otru lapu, lai izlasītu ieraksta papildinājumu, kuru Kristīne Rutule uzrakstīja pēc lielās sabiedrības intereses un jautājumiem

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment