Kāpēc Valmieras morgā 9 gadus nogulējis līķis? Ivars Zviedris filmā dokumentē šķietami pretrunīgo birokrātijas efektivitāti un neefektivitāti

Ivara Zviedra īsfilmas “Birokrātijas līķis” stāsts ir balstīts uz ilgu laiku pastāvējušu paradoksu. Valmieras morgā vīrieša līķis atrodas jau deviņus gadus, un to nav izdevies izņemt, jo notiek dīvaina saziņa starp tuviniekiem un dažādām atbildīgajām institūcijām.

Šo bēdīgo, bet smieklīgo situāciju var izmantot, lai uzņemtu filmu par Latvijā svarīgo birokrātijas problēmu. Kodekss, kas valda Latvijā. Ko šodien Latvijā nozīmē būt drosmīgam un pieņemt drosmīgus lēmumus? Uz šo jautājumu cenšas atbildēt piecas jaunas filmas “Latvijas Kods” dokumentālo īsfilmu ciklā. Dokumentālo īsfilmu cikla “Latvijas Kods” kods. Latvijas televīzijas pirmizrāde šodien būs otrdien, 15.novembrī plkst.22:00 kanālos LTV1 un REplay.lv. Birokrātijas līķis ir daļa no Latvijas Televīzijas cikla desmit gadus ilgā īsfilmu cikla “Latvijas kods”. Šī ir piektā “Latvijas koda” īsfilma, ko Zviedrim veidojis. Režisors sola informēt skatītājus par filmas “Birokrātijas līķis” stāstu, jo tiesas sēdes vēl turpinās. Šo stāstu var interpretēt dažādi, tāpēc režisors vēlas pārliecināties, ka visi tiek turēti cilpā.

Vai Latvija 2022. gadā ir nāves valsts? Zināmā mērā. Birokrātija ir mūsdienu sabiedrības neatņemama sastāvdaļa. Kā mēs varam par to runāt, lai visi būtu laimīgi? Grūti pateikt,” saka režisors.

Leave a Comment