Ko nedarīt ar telefonu, ja vēlies, lai tas kalpotu ilgi

Viedtālruņi kļūst arvien dārgāki, un katrs lietotājs vēlas, lai tie kalpotu ilgāk. Diemžēl, pieaugot izmaksām, mēs iegūstam tikai jaunas funkcijas (un arī tad ne vienmēr), bet izturības ziņā gandrīz nekas nemainās. Kopumā tas, cik ilgi tālrunis kalpos, ir atkarīgs no jums un manis. Ar saviem ieradumiem un aizspriedumiem mēs sabojājam paši savas ierīces un saīsinām to kalpošanas laiku. Lai jūsu viedtālrunis un citi sīkrīki kalpotu ilgāk, esam apkopojuši jums populārākos mītus, kas joprojām ir dzīvi. Vienā vai otrā pakāpē par to ir runāts ne reizi vien, taču cilvēki atkal un atkal pieļauj vienas un tās pašas kļūdas. Konsolidēsim rezultātu un uzzināsim kaut ko jaunu par mūsu ierīču kalpošanas laika pagarināšanu.

Gribētos, lai jaunais telefons kalpotu ilgi, bet paši nogalinām savus gadžetus.

Kas ir kaitīgs tālrunim

Pa lielam, ja telefonu nenokrīt un neiemērc ūdenī – ko nevar izdarīt, pat ja ir atbilstoša aizsardzība – vienīgais, kas darbības laikā cieš, ir akumulators. Tikai tam ir patiešām izteikts nodilums, nevis tikai mehānisku bojājumu risks. Tāpēc jums ir jāzina, kā par viņu rūpēties un ko darīt, lai viņš kalpotu ilgu laiku. Galu galā, ja tas neizdodas, jums tas būs jāmaina, un tas ir ierīces integritātes, naudas, laika pārkāpums, zemas kvalitātes akumulatora uzstādīšanas risks.

Gandrīz visi mūsdienu sīkrīki darbojas ar litija jonu akumulatoriem (Li-Ion). Litija polimēru baterijas (Li-Po) ir retāk sastopamas. Dažreiz ir arī cita veida akumulatori, taču tie kļūst arvien retāk sastopami, jo tie zaudē svaru, izturību un prasīgus lietošanas apstākļus.

Litija jonu un litija polimēru akumulatori piedod daudzas lietotāju kļūdas, taču mēs joprojām neatlaidīgi turpinām sabojāt savus viedtālruņus. Šeit ir visizplatītākie veidi, kā to izdarīt.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām 2022. gada pirmajā ceturksnī sāksies pilnīgi jauns dzīves posms

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment