Koalīcija nonāk pie kopsaucēja un nolemj Valsts prezidenta amatam izvirzīt ES tiesas tiesnesi Levitu

FOTO: Latvijas avīze

Pirmdien, 15.04., Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc tikšanās ar partiju pārstāvjiem paziņoja, ka koalīcija ir vienojusies par to, ko virzīt Valsts prezidenta amatam. Tika nolemts, ka tas būs Eiropas Savienības (ES) tiesas tiesnesis Egils Levits.

Kariņš komentēja, ka visas koalīcijas partijas bija par to, lai prezidenta amatam tiktu virzīts tieši Levits. Artuss Kaimiņš (KPV LV) informēja, ka partija atsevišķu kandidātu šim amatam nevirzīs, bet gan tas būs cilvēks, ko virzījušas visas koalīcijas frakcijas.

Kaimiņš sacīja, ka gan viņš, gan daudzi viņa partijas biedri atbalstīs Levitu, taču esot arī deputāti, kuriem ir citādāks balsojums.

Par Levita kandidatūras virzīšanas atbalstīšanu jau pirms tam minēja vairākums no koalīcijas partijām:

  • nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK;
  • Jaunā konservatīvā partija (JKP);
  • partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP).

Lai vieglāk būtu nonākt pie kopsaucēja, “Jaunā Vienotība” jau pirms tam bija paziņojusi, ka nevirzīs savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, taču arī skaidri nepauda atbalstu Levitam.

Partijas “KPV LV” Saeimas frakcijas lēmums par Valsts prezidenta amata kandidātu tika paziņots tikai šodien, 15.04., koalīcijas sanāksmē.

Saeimas opozīcijas partijas šobrīd nav izziņojušas savas kandidatūras prezidenta amatam (šim amatam viņi var izvirzīt savu pretendentu).

Kā jau iepriekš tika ziņots,  Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošā Latvijas Zaļā partija atkārtoti Valsts prezidenta amatā vēlētos redzēt esošo prezidentu Raimondu Vējoni.

Portāls Jauns.lv atgādina, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara otrajā pusē.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment