LaTs veikals uzvar cenu kaujā

Tuvojoties ziemas sezonai, aktualizējas jautājums par pārtikas preču cenām. Lai izprastu, kādas tās ir šobrīd, salīdzinājām sabiedrībā zināmu mazumtirgotāju cenas dažādiem produktiem.

Izvēlētas piecas veikalu ķēdes: “Maxima”, kam ir lielākais apgrozījums Latvijā, “Rimi”, kas ieņem 2. vietu, “LaTs” un “Mego”, kuri ir latviešu veikali, un “Aibe”, kas ir lietuviešiem piederošs.

Salīdzināšanai tika izvēlētas vairākas pārtikas preces: jogurts “Baltais”, krēmsiers “Philadelphia”, saldējums “Snickers”, kafija “Nescafe”, sula “Tymbark” un pelmeņi “Vecmāmiņas”.

Gan veikalos “Maxima”, gan “LaTs” ir piedāvājumi, kuri paredz atlaides klienta kartes īpašniekiem. “Maxima” preces ar klienta karti ir dārgākas kā “LaTā” bez kartes. Daži produkti, piemēram, krēmsiers “Philadelphia” veikalā “LaTs” bez atlaides maksā kā “Maxima” ar atlaižu karti.. Tāpat, salīdzinājumā ar “Maximas” piedāvāto, “LaTs” veikalā iespējama lielāka produktu dažādība.

Grafikā attēlotas cenu atšķirības vienam produktam vairākos veikalos. Redzams, ka vārītā desa “Sviestmaižu” vislētākā ir veikalā “LaTs”, “Aibe” to tirgo par 10 eirocentiem dārgāk. Visaugstākā cena tai ir veikalā “Rimi”. Ja runa ir par cāļa cepeti “Ķekava”, tad redzams, ka zemās cenas līderis arvien ir “LaTs”, pretstatā tam augstākā cena ir veikalā “Aibe” – EUR 5,55. Taču kafija visdārgāk izmaksā veikalā “Rimi” – ja neesi klienta kartes īpašnieks, tās cena ir EUR 9,99 , zemākā cena arvien ir “LaTs” veikalos.

Novērts, ka veikalos “LaTs” un “Aibe” ir liels produktu klāsts, kam sakrīt atlaides. Salīdzinot tās, novēro, ka tikai vienai precei – tortei “Kristīne” – atlaides cena ir vienāda abos veikalos. Protams, jāpiebilst, ka, ja klientam ir “LaTs” Drauga karte, tad torte maksā lētāk – EUR 9,99. Pārējie produkti kā ar, tā bez “LaTs” klienta kartes ir lētāki kā veikalā “Aibe”.

Veicot cenu salīdzinājumu, top skaidrs, ka no aplūkotajiem 5 veikaliem “LaTs” ir izdevīgākais. Tajā atrodamas ne tikai lielākas atlaides, bet arī iespēja gūt lielāku labumu, izmantojot “LaTs” Draugu karti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment