Lauvas apēd malumedniekus dzīvus

Dienvidāfrikas rezervāta darbinieki atrada asiņainu galvu un malumednieku ķermeņa daļas, kuri ielauzās, lai medītu degunradžus. Pēdējo gadu laikā Dienvidāfrikā Sibujas spēļu rezervāts ir saskāries ar vairākiem malumedniekiem, kurus pievelk rezervāta milzīgā dzīvnieku daudzveidība.

Tagad, ko daži dēvē par dabas karmu, bariņu malumednieku, kas ielauzušies rezervātā, lai medītu degunradžus, ir apēduši bars izsalkušu lauvu.

Parka īpašnieks Niks Fokss uzskata, ka malumednieku baru dzīvu apēduši bars lauvu, kaut kad starp 1. jūlija vakaru un 2. jūlija rīta agrumu.

Un tik maz viņu mirstīgo atlieku bija atstātas, ka izmeklētāji pat īsti nezināja, cik cilvēku ir nogalināti.

“Vienīgā ķermeņa daļa, ko mēs atradām, bija viens galvaskauss un viens gabaliņš iegurņa, viss pārējais bija pilnīgi izzudis,” sacīja Fokss.

Tomēr viņiem ir aizdomas, ka ir bijuši trīs vīrieši, jo atraduši trīs kurpju un cimdu pārus. Turklāt tipiskas degunradžu malumedniecības grupas parasti veido trīs cilvēki.

Sibuja atrodas Dienvidāfrikas Austrumkāpas provincē. 30 kvadrātjūdžu attālumā dzīvo pieci lielākie medījamie dzīvnieki Āfrikā: lauvas, degunradži, ziloņi, bifeļi un leopardi.

Fokss pastāstīja, ka viens no rezervāta anti – malumednieku suņiem 2. jūlijā pulksten 4:30 no rīta devis brīdinājumu, ka kaut kas nav kārtībā. Tad no lauvām izdzirdēja kņadu, bet sīkāk nepētīja, jo tā bija tipiska uzvedība tajā rīta stundā.

Vēlāk viens no rezervāta mežziņiem paklupa uz asiņainajām atliekām. Informācija tika nodota policijai un kopā ar Sibujas darbiniekiem tika atrasti rīki, kas izmētāti krūmos. Krūmos atradās lieljaudas šautene ar klusinātāju, cirvi un stiepļu griezēji, “kas ir degunradžu malumednieku uguns zīme,” sacīja Fokss.

Pasaulē ir aptuveni 29 000 degunradžu, un Dienvidāfrika ir mājvieta aptuveni 80 procentiem no tiem. Saskaņā ar Dienvidāfrikas Vides departamenta datiem 2017. gadā visā Dienvidāfrikā tika izlaupīti 1028 degunradži.

Degunradžu ragi dažādu iemeslu dēļ ir valdzinoši malumedniekiem. Dienvidaustrumāzijā, jo īpaši Vjetnamā, degunradžu ragi ir ļoti pieprasīti, jo uzskata, ka tiem piemīt spēcīgas ārstnieciskās īpašības, kur tie var sasniegt pat 100 000 dolāru uz kilogramu (tādi, kas sver nedaudz virs divām mārciņām). Un, tā kā ragi vidēji bija no divām līdz septiņām mārciņām katrs, no viena degunradža raga kāds malumednieks varēja nopelnīt pat 300 000 dolāru.

Dienvidāfrikas melnajā tirgū baltā degunradža rags, kā tiek ziņots, tiek pārdots par summu, kas sasniedz 3000 dolāru. Piemēram, Ķīnā pieprasījums pēc degunradža ragiem (kas izgatavoti no keratīna) un ziloņkaula no ziloņiem rodas no tā, ka tos arvien vairāk izmanto kokgriezumu mākslas darbiem.

Meklēšanā tika iesaistīts arī helikopters, lai izpētītu visus, kuri varētu būt izdzīvojuši, lai gan līdz šim neviens neko nav atradis. Detektīvi pēta arī to, lai noteiktu precīzu apēsto cilvēku skaitu.

Avots: allthatsinteresting.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment