Rīgā ieviesīs Igaunijas “Alko1000” zemo cenu alkohola veikalu tīklu

Foto: rus.postimees.ee

“Alko1000” jau darbojas vairākās vietās Latvijā pie Igaunijas robežas, taču šogad tiek plānots atvērt šo veikalu tīklu arī mūsu galvaspilsētā Rīgā, vēsta igauņu mediju portāls Postimees.ee.

Kā jau zināms, alkohola cenas Latvijā turpina pieaugt, arī pēc jaunajiem likumu grozījumiem stāsies spēkā cenu pieaugums alum un vīniem, savukārt Igaunijas firmas “Alko1000” ir vērsti uz noliktavas tipa zemajām cenām, stāsta firmas dibinātājs Einars Visnapū.

“Pēdējo trīs gadu laikā cenas mainījušās maz. Kad sākām darbu “A. Le Coq” alus paka maksāja 8,99 eiro, tagad ir 10,99, lai gan šajā laikā Latvijā bijušas trīs akcīzes celšanas. Mēs labi redzam, kā notiek akcīzes cenas celšana Igaunijā: akcīze pieaug par četriem centiem, bet dzēriena cena pieaug par 40,” skaidro uzņēmējs.

Šis veikalu tīkls arī nav palicis bez mediju ievērības, kas palīdz uzņēmuma popularitātei gan Igaunijā, gan Latvijā.

“Es jau kuro reizi saku: jautājums jau sen nav par akcīzi. Igaunijas un Latvijas akcīzes starpība ir tik maza, ka neviens igaunis nebrauktu uz šejieni tikai tāpēc. Jautājums ir,- cik liels ir veikala uzcenojums? Politiķi nesāka šo pierobežas tirdzniecību, bet Igaunijas tirgotāji ar savu nebeidzamo slāpi pēc peļņas,” sacīja uzņēmējs.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment