LPS valde ar ekonomikas ministri un labklājības ministru pārrunās apkures sezonas izaicinājumus pašvaldībām un iedzīvotājiem

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) trešdien. 7.septembrī, uz Valdes sēdi aicinājusi ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni un labklājības ministru Gati Eglīti, lai pārrunātu, kā pašvaldībām un to iedzīvotājiem pārvarēt izaicinājumus, kas saistīti ar tuvojošos apkures sezonu un arvien pieaugošajām energoresursu cenām.

Lai gan apkures sezona sāksies mazāk kā pēc mēneša, lielākajā daļā pašvaldību joprojām valda neziņa, vai būs iespējams iedzīvotājiem, iestādēm un citiem klientiem piegādāt siltumenerģiju un kāds būs kopējās izmaksas. Ņemot vērā cenu nenoteiktību energoresursu tirgū, siltumapgādes komersanti nav noslēguši līgumus par kurināmā piegādi uz visu apkures sezonu.

Tāpēc uz Valdes sēdi ir aicināta ekonomikas ministre I. Indriksone, lai viestu skaidrību par esošo situāciju un tendencēm pārskatāmā nākotnē, kā arī mazinātu pašvaldību spriedzi pirms jaunās apkures sezonas.

Saistībā ar pieaugošajām energoresursu un citu komunālo pakalpojumu cenām, aktuāls jautājums ir par iedzīvotāju maksātspējas saglabāšanu, un ņemot vērā esošo situāciju, kā arī prognozes par turpmāku cenu pieaugumu, pastāv bažas, ka liela daļa iedzīvotāju tomēr nespēs nomaksāt komunālo pakalpojumu rēķinus, neskatoties uz valsts noteiktajiem atbalsta mehānismiem.

Šo jautājumu sēdes laikā plānots pārrunāt gan ar ekonomikas ministri, gan arī labklājības ministru Gati Eglīti.

Valdes sēdē arīdzan plānots pārrunāt par to, kādas ir pašu pašvaldību iespējas mazināt energoresursu augsto cenu ietekmi uz to budžetu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment