Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde “Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi”

2022.gada 27.oktobrī, 1.novembrī un 2.novembrī pulksten 18:00 Aleksandra Čaka muzejā Rīgā, Lāčplēša ielā 48-8 norisināsies Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde “Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi”.

Veidojot izrādi, Mārtiņš Vilsons no vairākiem dzejas krājumiem izraudzījies tās dzejas līnijas, kas gluži kā dzīvē sakņojas mīlestībā un uzsver, ka vēlas akcentēt A. Čaka pienesumu latviešu mīlestības lirikā, jo dzejas izrāde “Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi” atklāj ne tikai Čaku kā mīlestības dzejnieku, bet jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi.

Pirms izrādes skatītājiem būs iespēja apskatīt Aleksandra Čaka muzeju, kas ir izcilā pilsētas dzejnieka A. Čaka pēdējā dzīves vieta, kurā viņš dzīvojis no 1937.gada līdz 1950.gadam. Muzejā saglabājusies dzejnieka darbus un personības caurstrāvojošā īpašā aura. Tā ir vieta, kur ikvienam dota iespēja iejusties autentiskā vidē, kuru sadzīviski un garīgi veidojis un apdzīvojis pasaules mēroga rakstnieks – pilsētas un sieviešu apdziedātājs, latviešu modernās dzejas pamatlicējs – Aleksandrs Čaks.

Ieeja pasākumā stundu pirms izrādes sākuma.

Biļetes uz izrādi var iegādāties: https://www.bilesuserviss.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment