Matu krāsas noņēmējs: Kā izlabot pieļautās krāsošanas kļūdas?

Matu krāsas noņēmējs nebojā matus, ja vien to lietojiet kā norādīts instrukcijā. Iespējams iegādāties dažādu zīmolu un darbības laika produktus.

Protams, šis produkts ir lieliska iespēja kā labot pieļautās kļūdas vai noņemt matu krāsu, kas vairs nepatīk, taču tas nekad nevarēs darīt neiespējamas lietas, piemēram, mainīt dabīgo matu krāsu.

 

Izprotiet savus matus

 

Vispirms, lai saprastu kā strādā matu krāsas noņēmējs, izprotiet savu matu struktūru un dabīgo krāsu. Šiem matiem ir bezkrāsaina kutikula un krāsu veido melanīns. Matu krāsas toni vai dziļumu nosaka melanīna koncentrācija. Jo vairāk melanīna veidojas matos, jo tumšāki tie ir. Vairāk melno un brūno pigmentu veido vēsā toņa matu krāsu, savukārt sarkano un dzelteno pigmentu pārsvars veido silta toņa matu krāsu. Gaišiem matiem uzklājot krāsas noņēmēju, parasti iegūst dzeltenus toņus. Brūniem matiem parasti ir siltāki oranži toņi, bet ļoti tumšiem matiem ir sarkani toņi.

 

Diezgan bieži ir nācies dzirdēt cilvēkus, kas domā, ka matu krāsas noņēmējs ir sabojājis matus vai izmainījis krāsu, lai gan patiesībā bojājumi radās jau matu krāsošanas procesā. Regulāra matu krāsošana var izraisīt strukturālas izmaiņas matos, kas var tos sabojāt. Bojājumu un krāsas izmaiņu pakāpe ir atkarīga no tā, kādus matus krāsojat (tumšus vai gaišus), no matu stāvokļa pirms krāsošanas un no tā, cik daudz rūpējieties par matiem pēc krāsošanas utt.

 

Kā pareizi lietot matu krāsas noņēmēju?

 

Lai pareizi lietotu matu krāsas noņēmēju, ievērojiet šādus soļus:

 

1.     Izvēlieties pareizo matu krāsas noņēmēju

 

Izvēlieties tādu, kas ir piemērots Jūsu matu tipam. Pirms iegādes rūpīgi izlasiet produkta etiķeti.

 

2.     Sagatavojiet matu krāsas noņēmēju

 

Samaisiet matu krāsas noņēmēju, ievērojot norādījumus uz iepakojuma. Dažiem produktiem ir jāsajauc divi dažādi šķīdumi, bet citiem ir pieejams viss vienā pudelē.

 

3.     Uzklājiet matu krāsas noņēmēju

 

Uzklājiet matu krāsas noņēmēju uz sausiem matiem, sākot no matu galiem un virzoties uz augšu līdz pat saknēm. Pārliecinieties, ka ar līdzekli ir pārklāta katra matu šķipsna.

 

4.     Nogaidiet ieteicamo laiku

 

Ievērojiet norādījumus uz iepakojuma un uzlieciet taimeri, lai izvairītos no tā, ka pārāk ilgi turiet līdzekli matos.

 

5.     Rūpīgi izskalojiet

 

Rūpīgi izskalojiet matus ar siltu ūdeni. Iespējams, matus būs nepieciešams izskalot vairākas reizes, lai nodrošinātu, ka viss līdzeklis ir izskalojies.

6.     Šampūns un kondicionieris

 

Pēc matu krāsas noņēmēja izskalošanas izmazgājiet matus ar šampūnu un kopjiet tos tāpat kā to dariet parasti.

 

7.     Atkārtojiet procesu

 

Ja matu krāsas noņēmējs nav pilnībā noņēmis matu krāsu, procesu var nākties atkārtot. Tomēr ir svarīgi nogaidīt vismaz 48 stundas, lai izvairītos no matu bojāšanas.

 

Olaplex pēc matu krāsas noņēmēja lietošanas

 

Ja esat izmantojis matu krāsas noņēmēju, mati var būt trausli un vairāk pakļauti bojājumiem. Olaplex ir matu līdzeklis, kas paredzēts bojātu matu atjaunošanai un stiprināšanai.

 

Pēc matu krāsas noņēmēja lietošanas ir ieteicams dažas dienas nogaidīt, lai dotu matiem iespēju atjaunoties. Kad mati ir atpūtušies, varat izmantot Olaplex.

 

Kā darbojas Olaplex?

 

Mainot matu krāsu, Jūs maināt un, iespējams, bojājat matus. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad matu krāsa ir gaišāka par Jūsu dabīgo krāsu. Palīgā nāk Olaplex, kas nodrošinās matu šķipsnu vislabāko stāvokli. Patiesais Olaplex skaistums ir tas, ka Jūs varat to lietot arī tad, ja nekrāsojat matus.

 

Lai izvēlētos Jūsu matiem piemērotākos Olaplex produktus, noskaidrojiet, kādas ir Jūsu matu veselības problēmas, kādus rezultātus vēlaties redzēt un cik daudz laika veltāt matu kopšanai.

 

“Ārstēšanas” rutīnas pamatā ir Nr. 0, Nr. 3 un Nr. 8. Atjaunošana un mitrināšana, kas ir ideāli piemērota tiem, kam ir patiesi daudz laika, lai rūpētos par matiem.

 

“Kopšanas” režīmā tiek izmantoti Nr. 4, Nr. 4P un Nr. 5, un galvenā uzmanība tiek pievērsta ikdienas rutīnas darbībām – šampūna un kondicioniera lietošanai.

Vēl ir “Aizsardzības” režīms, kas ietver Nr. 6, Nr. 7 un Nr. 9 un dara to, kas rakstīts – aizsargā matus un novērš bojājumus.

 

Visus šos līdzekļus vislabāk izmantot pēc matu mazgāšanas, kad Jūs žāvēsiet un noteikti ieveidosiet matus ar karstajiem instrumentiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment