Nila Ušakova sieva 8 gadus iekārtota kā konsultante “Rīgas Ūdenī”; algu saņem, bet darba vietā nav redzēta

Foto: apollo.lv

Nu jau 8 gadus Nila Ušakova kundze Iveta Strautiņa-Ušakova ir iekārtota kā konsultante pašvaldības uzņēmumā “Rīgas Ūdens”. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) apgalvo, ka viņu rīcībā nav datu, kas apliecinātu, ka Ušakova kundze būtu piedalījusies sanāksmēs, vēsta raidīums “de facto”.

Brīdī, kad 2010. gadā Strautiņa bija mēra padomniece juridiskajos jautājumos, tika noslēgts pirmais uzņēmuma līgums par konsultāciju pakalpojumiem starp Strautiņu un “Rīgas Ūdeni”. Pēdējā līguma termiņš beidzās 2018. gada nogalē un jauns nav noslēgts.

“De fato” žurnālisti Strautiņu – Ušakovu satika Rīgas domē. Viņai tika uzdots jautājums par viņas sadarbību ar “Rīgas Ūdeni”, žurnālisti saņēma asu atbildi: “Neesmu amatpersona, un netaisos piedalīties nevienā jūsu raidījumā vai šovā, kas ir, droši vien, vērsts pret Nilu Ušakovu”.

Vēlāk Ušakova kundze nosūtīja raidījumam rakstisku atbildi par saviem veicamajiem pienākumiem:

“Manos pienākumos ietilpa: pēc nepieciešamības informēt pasūtītāju par izstrādātajiem normatīvo aktu projektiem, RD pieņemtajiem, vai projekta stadijā esošiem normatīvajiem aktiem, kas skar SIA “Rīgas ūdens“ darbību; nepieciešamības gadījumā, sagatavot normatīvo aktu projektus vai atzinumus, kā arī nodrošināt uzņēmuma pārstāvību darba grupās un komisijās.  Līgumu darbības laikā esmu piedalījusies darba sanāksmēs kā Rīgas domē, tā arī atbildīgajās ministrijās. Esmu sniegusi viedokli par Saeimā izskatāmajiem likumprojektiem, kas attiecas uz SIA“Rīgas ūdens” darbību. Tikusies ar uzņēmuma vadību un speciālistiem, lai risinātu atsevišķas iedzīvotāju vai māju problēmas.”

Strautiņa – Ušakova savā pienākumu sarakstā minēja arī vairākus normatīvo aktu projektus un likumus, pēc kā var secināt, ka viņai bija nepieciešams sadarboties ar VARAM. “De facto” uzdeva jautājumu ministrijai, vai Rīgas domes priekšsēdētāja biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova ir piedalījusies atsevišķās sanāksmēs VARAM, uz ko ministrija atbildēja: “informējam, ka mūsu rīcībā nav datu, kas apliecinātu, ka Iveta Strautiņa-Ušakova būtu piedalījusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sanāksmēs, kas veltītas VARAM tiesību aktu izstrādei, saskaņošanai vai piemērošanai”.

Pirms astoņiem gadiem “Rīgas Ūdens” valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa uzrunāja Strautiņu, jo viņai bija nepieciešamās zināšanas publisko tiesību jomā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs neatbildēja, vai tieši viņš ir bijis tas, kas pirms astoņiem gadiem palīdzēja iekārtot savu kundzi pašvaldības uzņēmumā, viņš arī nesaskata nekādu problēmu. Ušakovs raidījumam komentēja: “Iveta Strautiņa ir vadījusi birojus diviem tieslietu ministriem un, kamēr viņa nav sākusi strādāt ar “Saskaņu”, nevienam nebija ienācis prātā viņai skraidīt pakaļ ar kameru. Apšaubīt viņas kompetenci neviens šajā valstī nevarētu.”

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment