Pabriks: “norakt kara cirvjus” un “beigt ākstīties”.

FOTO: skaties.lv

Valdības veidošana nav sekmējusies panākumiem, un gan Latvijas sabiedrība, gan paši politiķi ir noguruši no valdības veidošanas sarunām bez rezultāta, kam būtu jāpieliek punkts, šorīt Latvijas Radio izteicās “Attīstībai/Par” (AP) premjera amata kandidāts Artis Pabriks, aicinot partijas “norakt kara cirvjus” un “beigt ākstīties”.

Pabriks pārliecinoši apgalvo, ka, veidojot valdību nu jau trešo reizi, vairāk nevar pieļaut divu nedēļu sarunas, kuras beidzas bez rezultāta. Viņš izteicās, ka neafišēts politiķu mērķis varētu būt tēmēšana uz ārkārtas vēlēšanām. Tas varētu būt bijis par traucēkli sarunu otrajā kārtā, kurā valdību izveidot mēģināja “KPV LV” pārstāvis Aldis Gobzems.

Pabriks sola ieguldīt maksimālas pūles, lai pēc iespējas īsākā laikā izveidotu jaunu valdību, taču viņam pašam vēl nav skaidrs, vai viņš tiks nominēts premjera amatam. Viņu nebiedējot, ka daži jau ir izteikušies, ka viņu neatbalstīs, jo, piemēram, Gobzems, kuru Pabriks nodēvēja par premjera amatam nederīgu, jau esot parādījis, ka spēj mainīt viedokli vairākas reizes dienā.

Pabriks pauž, ka nominēšanas gadījumā nezin, vai izdošoties izveidot valdības “sapņu komandu”, bet viņš aicina  kolēģus meklēt vienošanās iespējas, ņemot ar vien dziļāku politisko krīzi, kuras virzienā šobrīd tiek iets.

Pabriks atzīst, ka pirmie AP uzrunātie būtu Jaunā konservatīvā partija (JKP), jo bez tās izveidot valdību būtu ļoti grūti. Pabriks spriež, ka ja AP un JKP spētu apsēsties un izrunāt lietas pēc būtības, varētu nonākt pie pozitīva rezultāta.

Uz jautājumu, vai viņš saskata iespējas, ka JKP varētu atteikties no “sarkanajām līnijām” sadarbībai ar Zaļo un zemnieku savienību, Pabriks atbildēja izvairīgi, tomēr pauda cerību, ka esot panākama partiju vienošanās. Savukārt sadarbība ar “KPV LV”Pabrikam esot smags jautājums, turklāt īsti neesot skaidrs, kas partijā esot lēmumu pieņēmēji.

Pabriks ir pārliecināts, ka premjera amatam nominēt “cilvēku no malas” nav jēgas, jo viņš saskarsies ar visām tām pašām problēmām panākt politiskas vienošanās, ar kurām saskaras valdību veidotāji no partijām.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment