Par angļu valodas eksāmena nelikumīgu “nopludināšanu” aizturēta kādas Rīgas skolas pedagoģe

Valsts policija informē, ka aizdomās par angļu valodas eksāmena nelikumīgu izpaušanu, VP ceturtdienas naktī aizturējusi kādas Rīgas skolas skolotāju. 

VP izmeklēšanas gaitā atklājies, ka kādas Rīgas skolas pedagoģe pirms eksāmena sākuma ir nofotografējusi eksāmena mutiskās daļas uzdevumus un nosūtījusi tos skolēniem. Pedagoģe izdarītajā savu vainu pārkāpumā ir atzinusi, viņai šobrīd piemērots aizdomās turētās statuss.

Aizdomās turētajai skolotājai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, laika periodā, kamēr notiks izmeklēšana.

Par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, atklāšanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona, policijā sākts kriminālprocess. Pārkāpumā atbildīgajai personai par šādu noziegumu pienākas brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai arī naudas sods.

Jau tika ziņots, ka vakar, 13.03. VISC vērsās policijā par iespējamu nelikumīgi izpaustu 12. klases angļu valodas valsts centralizētā eksāmena mutisko daļu. Valsts Izglītības satura centrs par šo “noplūdi” uzzināja pēc kāda interneta portāla rīcībā nonākušajām fotogrāfijām. Tajās bija redzama centralizētā angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa.

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment