“Pasauli veidosim labāku paši!” Fonds “Zīļuks” realizē jau desmitā rotaļu laukuma izveidi

Fonds “Zīļuks” izveidojis jau desmit bērnu rotaļu laukumu dažādās Latvijas mazpilsētās un lauku reģionos, kas kalpo ne tikai kā mazuļu izklaides vietas, bet arī satikšanās laukumi vecākiem un vecvecākiem, dodot viņiem iespēju socializēties. Ieskandinot jauno mācību gadu, apmeklētājiem nodots rotaļu laukums Vallē Bauskas novadā.

“Lauku pagastos šādi laukumi ir maz, jo biežāk uzmanība tiek pievērsta galvaspilsētai un lielajām pilsētām. Mūsu prioritāte ir vides pilnveidošana tieši mazpilsētās un lauku reģionos,” uzsver “LFZ” valdes loceklis Raimonds Okmanis.

Kā norāda “LFZ” pārstāvis, nereti šādu laukumu izveide ir vienīgā jaunā būve, kas ienāk apdzīvotā vietā, jo laukos cilvēku kļūst arvien mazāk un līdz ar to mazinās interese jaunu objektu veidošanā. Taču, lai rūpētos par jauno ģimeņu interesi dzīvot reģionos un laukos, ir nepieciešams nodrošināt šajās vietās arī tādu infrastruktūru, kas lielākoties pieejama lielajās pilsētās.

Kā stāsta R. Okmanis, jauno rotaļu laukumu atvēršana ir vietējiem iedzīvotājiem ir notikums, tādēļ to veidotāji ir priecīgi par iespēju ieguldīt šo cilvēku dzīves uzlabošanā un pilnveidošanā. Veikala īpašnieki, kuru pagastā rotaļu laukumi tiek veidoti, parasti izdomā dažādas papildus atrakcijas.

“Viens tina cukurvati, cits cienāja ar picām, cits – diskotēku taisīja. Principā tā arī ir tā pateicība. Šis laukums, tā atvēršanas diena ir nelieli svētki šajā pagastā, kur sabrauc visi bērni,’’ priecājas R. Okmanis.
Rotaļu laukumu izveidei tiek izmantots koks, kas tiek vests no Somijas ziemeļiem, padarot tos kvalitatīvus un izturīgus mūsu mainīgajos laika apstākļos.

Fonds pastāv no ziedojumiem, kas gūti no ziedojumu kastītēm un uzņēmumiem.

Viņš izsaka pateicību visiem, kas ziedojuši fondam “Zīļuks”, īpaši akcentējot “LZF’ valdes locekles Jeļenas Okmanes dāsnumu, kas ielikusi lielu artavu, lai ideja par rotaļu laukumu izveidi taptu par realitāti.

Kopumā Latvijā pieejamas vairāk kā 500 “Zīļuks” ziedojumu kastītes dažādās tirdzniecības vietās, kā arī nodrošināta iespēja ziedojumus veikt “Zīļuka” mājaslapā internetā.

Runājot par nākotnes mērķiem, zināms, ka šogad tiks uzstādīts vēl viens rotaļu laukums – tas būs Daugavpilī.
Fonds “Zīļuks” darbojas kopš 2015. gada 11. jūnija. Tas ir neatkarīga nevalstiskā organizācija, kas patstāvīgi nosaka prioritātes un atbalsta tos projektus, kurus uzskata par fonda mērķiem atbilstošiem un sabiedrības labklājības izaugsmi veicinošiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment