Pastaigas laikā Rīgā sašauj sievieti; pie atbildības saukts deviņgadīgs zēns

Latvijas televīzijas raidījums “Panorāma” vēsta par kādu atgadījumu, kas norisinājās 03.05. Rīgā Imantā, kad sievieti Jekaterinu Mihaļčenko pastaigas laikā sašāva. Viņa bija izgājusi pastaigāties kopā ar savu trīs mēnešus veco meitiņu, kas gulēja ratiņos. Jekaterina pēkšņi izdzirdējusi šāvienu un uzreiz pēc tā sajutusi triecienu vēderā. Iespējamais vainīgais jau ir noskaidrots un aizturēts. 

Jekaterina par notikušo stāsta:

“Gāju no savas mājas uz Jūrmalas gatves pusi te pa celiņu, kad es izdzirdēju šāvienus. Kaut kas pārlidoja pāri ratiem un otrajā reizē es sajutu, ka kaut kas man trāpījis”.

Uzreiz pēc notikušā, cietusī sieviete nekavējoties izsauca policiju. Viņa atklāj, ka brīdī, kamēr gaidījusi ierodamies likumsargus, viņa novērojusi, ka kāds zēns no daudzdzīvokļu nama trešā stāva nervozi vairākkārt piegājis pie loga un tad noslēpies:

“Kamēr es gaidīju policiju, es sāku skatīties ar acīm, no kurienes varētu šaut. Tad es ieraudzīju, ka trešajā stāvā puisis pienāk pie loga, atkal noslēpjas. Viņš nervozēja mazliet”.

Uzklausot cietušo sievieti un lieciniekus, likumsargiem izdevies noskaidrot iespējamo vainīgo, kas ir kāds deviņus gadus vecs zēns ar pneimatisko šauteni. Zēns tika izsaukts uz paskaidrojuma sniegšanu iecirknī, un šobrīd ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Tā kā šajā gadījumā vainīgais ir mazgadīga persona, tad nekādi bargie sodi viņam netiks piespriesti, tikai profilaktiskas pārrunas ar policiju, taču to pašu nevar attiecināt uz deviņgadīgā zēna vecākiem, kuri tiks saukti pie administratīvās atbildības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz naudas sodu līdz 140 eiro, ziņo portāls Apollo.

Andris Vikmanis, kas ir ārsts traumatologs brīdina, ka pneimatiskās šautenes jeb “gaisenes” nebūt nav rotaļlietas. Viņš stāsta, ka reizi pāris mēnešos nonāk cilvēki, kuriem nepieciešama palīdzība pēc traumu gūšanas no “gaisenes”. Bīstamākie gadījumi ir tad, ja ar šauteni tiek trāpīts acī vai kaklā, taču bērnam šādas traumas var būt pat letālas.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment