“Patriotismam nav vienas formulas” – “Satori” aicina ziedot un skatīties uz patriotismu plašāk

Patriotiskās audzināšanas portāls “Satori” sāk ziedošanas kampaņu, lai aicinātu reflektēt par to, kāds ir laikmetīgs patriotisms, un savāktu 20 000 eiro “Satori” darbībai nākamgad.

Kā rakstīts kampaņas manifestā: “Kā rodas mīlestība pret Latviju? Ne jau pēc vienas formulas. Šis gads to ir pierādījis. Par Latviju iestājas gan ar Abrenes uzrakstu uz krūtīm, gan ar sojas pienu ūsās. Pie agresoru vēstniecībām piketē gan Dainu skapja, gan Lindes un Hirša fani. Zemessardzē stājas vīri, kuriem Latvijas kods ir tēva rudzu lauks, un sievas, kurām tas ir gājiens dabā ar Zaļgalvi. Un katrs patriots ir vērtība.

Bet Satori un mūsu lasītāji nemīl akli – ne Raini, ne Levitu, ne Daugavas lokus. Mēs mīlam dzimteni, attiecībās aicinot un provocējot viņu kļūt taisnīgākai un paškritiskākai, pieņemošākai un dauzonīgākai. Galu galā, spējīgai novērtēt jaunāko mākslu un dzeju. Mēs radām laikmetīgus patriotus.”

Ziedošanas kampaņa ilgs no 3. līdz 17.oktobrim un tās mērķis ir savākt 20 000 eiro interneta žurnāla darbībai 2022.gadā. Katram, kurš ziedos 50 eiro un vairāk, dāvināsim Marijas Luīzes Meļķes karikatūru ar autores parakstu. Uzzini vairāk šeit! Kampaņas laikā tiks publicēti vairāki video, kuros sabiedrībā pazīstamas personības reflektē par patriotismu, mūsdienu patriotiskā dzeja, kā arī notiks publiska Latvijas liberālo un konservatīvo domātāju debate par laikmetīgo patriotismu.

“Finansiālā un redakcionālā neatkarība “Satori” bijusi svarīga vienmēr, un lielā mērā to saglabāt līdz šim izdevies, pateicoties lasītāju atbalstam”, atzīst “Satori” izdevēja, biedrības “Ascendum” vadītāja Antonija Skopa. “Tāpēc šis ir jau astotais gads, kad “Satori” aicina lasītājus un atbalstītājus piedalīties žurnāla veidošanā ar savu ziedojumu un tādējādi vairot patriotismu.”

Ziedošanas kampaņu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Šī relīze ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par to saturu atbild biedrība “Ascendum”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment