Prasa apturēt dzelzceļa elektrifikācijas projekta iepirkumu saistībā ar bažām par tā lietderīgumu un tiesiskumu

Partiju apvienībā JAUNĀ VIENOTĪBA ietilpstošās partijas VIENOTĪBA valde šodien pieņēma lēmumu prasīt Ministru prezidentam Mārim Kučinskim un satiksmes ministram Uldim Augulim apturēt izsludināto iepirkumu dzelzceļa elektrifikācijas projektam, jo pastāv pamatotas bažas par iepirkuma projekta lietderīgumu un tiesiskumu.

“Izvērtējot pieejamo informāciju un uzklausot atbildīgās institūcijas, mūsu

bažas par iepirkuma projekta 425 miljonu eiro vērtībā lietderību un tiesiskumu nav kliedētas.

 

Mums ir virkne neatbildētu jautājumu gan par pašu elektrifikācijas projektu, gan sasteigto iepirkuma procedūru, ko turpināsim uzdot gan Ministru prezidentam, gan par nozari atbildīgajam satiksmes ministram. Piemēram, par to, kā elektrifikācijas projekts ietekmēs dzelzceļa tarifus uz Latvijas lielākajām ostām? Kādu apsvērumu dēļ iepirkumā noteikts, ka pieteikuma dokumentācija iesniedzama tikai latviešu valodā, būtiski apgrūtinot ārvalstu kompāniju dalību iepirkumā? Kamēr nebūsim saņēmuši atbildes uz mūsu jautājumiem, mēs pieprasām apturēt izsludināto iepirkuma procedūru dzelzceļa elektrifikācijas projekta īstenošanai,” pauda Arvils Ašeradens, VIENOTĪBAS valdes priekšsēdētājs.

“Dzelzceļa elektrifikācijas projekts tiek virzīts Zaļo un zemnieku savienības “labākajās” tradīcijās – pēc būtības svarīgs un

Latvijas tautsaimniecībai nepieciešams projekts tiek sapurgāts, jo, neizskaidrojot projekta detaļas, paslepus no sabiedrības acīm un sasteigti tiek izsludināts iepirkums par gandrīz pusmiljardu eiro!

 

Mums ir ļoti lielas bažas, ka šī Saeimas sasaukuma pilnvaru noslēgumā atsevišķi darboņi ZZS paspārnē ir izperinājuši un cenšas īstenot jaunu OIK afēru. Ir jābūt loģiskām un skaidrām atbildēm uz mūsu jautājumiem, lai mēs varētu būtu pārliecināti, ka apjomīgā infrastruktūras projekta īstenošana ir lietderīga, sabiedrības interesēs un notiek atbilstoši labākajai praksei,” uzsvēra Krišjānis Kariņš, JAUNĀ VIENOTĪBA valdes priekšsēdētājs.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment