Resnākais zēns pasaulē – iepazīsties, 10 gadus vecais Muhameds!

Foto: Caters News Agency

Šis neaptverami lielais zēna svars apgrūtina viņa staigāšanu un pat sēdēšanu. Neskatoties uz to, ka viņš ir vecākais bērns un viņam ir jaunāki brāļi un māsas, Muhameds nekad nav varējis ar viņiem paspēlēties. Arī skolā viņš nekad nav bijis, jo nespēj noiet vairāk par 3 soļiem, taču šobrīd mediķiem ir lieliska iespēja izglābt dēla dzīvību, veicot sarežģītu operāciju:

“Mēs nekad nebijām dzirdējuši par aptaukošanos. Vienmēr lepojāmies ar savu dēlu tādu, kāds viņš ir. Sešu gadu vecumā Muhameds svēra jau 120 kilogramus un ēda lielākas maltītes, nekā pieaugušie.”

Foto: Caters News Agency
Foto: Caters News Agency
Foto: Caters News Agency
Foto: Caters News Agency

Vecāki ir centušies dēlam palīdzēt, apmeklējot ārstu vizītes, kurās viņam tika izstrādātas diētas un shēmas, taču Muhameds nekad nav varējis noturēties un izpildīt tās. Šī operācija ir zēna mātes un tēva pēdējā cerība izglābt atvasi. Operācijas laikā viņam tiks samazināts kuņģis un ķirurģiski noņemta daļa liekā svara. Ārzemju medijiem vecāki izteikuši cerības par dēla turpmāko nākotni:

“Mēs ceram, ka pēc operācijas, ar pareizo ēdienkarti un fiziskajām aktivitātēm, mūsu dēla svars būs tāds pats, kā ikvienam normālam cilvēkam un viņš spēs atgriezties pie dzīves, kādu ir pelnījis.”

 

Šis būs arī liels pārbaudījums pašam Muhamedam, jo plānots, ka operācija ilgs vienu stundu un pēc tās 10 gadus vecā puiša ēdienkarte sastāvēs tikai no svaigi spiestām sulām, vistas buljona un paniņām.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment