Rīgā tiek aizturēts vīrietis par skolnieces seksuālu izmantošanu; skola uz meitenes sūdzībām nav reaģējusi

Šonedēļ Valsts policija  aizturēja vīrieti aizdomās par kādas skolnieces seksuālu izmantošanu. Meitene ar savu problēmu pirms tam bija vērsusies pie skolas psihologa, taču skolā uz to neviens nereaģēja. Pāridarījums, iespējams, ir noticis ilgstošā laika periodā, un vīrietis skolniecei esot bijis tuva persona, taču Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nekomentēja, vai viņus saista kāda radniecīga saite. 

Noziegums noticis Rīgā. Skolniece bija devusies pie skolas psihologa, lai izstāstītu savu sāpi, taču tas ir ignorējis viņas sacīto. Protams, ka ir reizes, ka bērni vēlas pajokoties, taču skolas darbiniekam ir iespēja noskaidrot patiesos apstākļus.

Savā prezentācijā VP priekšnieks I. Ķuzis Saeimas komisijā iekļāva Latvijā šāda veida noziegumu datu apkopojumu. Pagājušajā gadā dažādos noziegumos cietuši 525 bērni, kas ir par septiņiem mazāk nekā gadu iepriekš. Tikumības un dzimumneaizskaramības jomā cietuši 229 nepilngadīgie, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. No cietsirdības un vardarbības pērn cietuši 92 bērni, kas par 4,5% mazāk nekā 2017.gadā. No mantiskiem noziegumiem pērn cietuši 74 bērni, ziņo portāls jauns.lv.

Katru gadu tikumības jomā pieaug cietušo bērnu skaits. Visbiežāk ar seksuālu izmantošanu bērni saskaras mājās, kas liecina par to, ka noziedznieki ir viņu pašu ģimenes locekļi vai radinieki. Tajā pat laikā varmākas savus upurus uzmeklē arī interneta vidē, papildina Ķuzis.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment