SEB banka piedāvā Apple Pay norēķinu risinājumu tiešsaistes tirgotājiem

SEB banka ieviesusi Apple Pay kā interneta veikalu norēķinu iespēju, kas turpmāk ne vien ļaus tiešsaistes tirgotājiem piedāvāt saviem klientiem ērtākas un ātrākas norēķinu iespējas, bet arī veicinās komersantu biznesa attīstību, palielinot kopējo veiksmīgo tiešsaistes darījumu skaitu.

Apple Pay ieviešana e-veikaliem ir solis uz priekšu digitālo maksājumu telpā, nodrošinot ātrāku, ērtāku un arī drošāku norēķinu iespēju – ar Apple Pay ir iespēja veikt maksājumu vien dažās sekundēs, veicot biometrisko identifikāciju vai ievadot ierīces paroli, kas padara šo norēķinu rīku īpaši drošu.

“Kā liecina dati*, Apple operētājsistēmu šī gada martā ikdienā izmantoja gandrīz 30% Latvijas iedzīvotāju, tāpēc Apple Pay risinājuma piedāvāšana komersantiem ir likumsakarīga. Vienlaikus tas arī pašiem komersantiem ir solis uz priekšu savu e-veikalu platformu attīstībā. Ap 70% gadījumu pēc preces ievietošanas grozā darījums tomēr nenotiek. Dažādi iemesli var likt pircējam mainīt savas domas un pamest interneta vietni, tomēr arī katra sekunde, ko klients pavada, veicot maksājumu, ir lieka. Atbilstoši izvēlēti norēķinu risinājumi var palielināt notikušo darījumu īpatsvaru e-veikalā, nemainot ne preces cenu, ne loģistiku, ne e-veikala izkārtojumu,” skaidro Aleksandra Borcova, SEB bankas Naudas pārvaldības produktu darījumu vadītāja.

Šobrīd SEB klientu vidū 11% no visiem maksājumiem tiek veikti, izmantojot digitālo maku risinājumus. Lai arī Apple Pay un  citiem digitālajiem makiem šobrīd ir pievienots aptuveni vienāds karšu skaits, maksājumu ziņā Apple Pay tiek lietots daudz aktīvāk. “Apple Pay ir līderis maksājumu ziņā, maksājumu skaitam un summām ir pieaugoša tendence. Kopumā digitālo maku darījumu apmērs gada laikā ir pieaudzis četras reizes,” papildina Aleksandra Borcova.

Lai pievienotu Apple Pay norēķinu sistēmu savā e-komercijas platformā, komersanti aicināti pieteikties šai iespējai SEB internetbankā vai mājaslapā.

Privātpersonām iespēja savās Apple ierīcēs pievienot SEB maksājumu kartes un izmantot Apple Pay pakalpojumu ir pieejama kopš 2022. gada aprīļa. Apple Pay ieviešana SEB e-komercijas risinājumā nodrošina iespēju pieņemt maksājumus uzņēmējiem arī savos tiešsaistes veikalos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment