SIA “Rīgas ūdens” saņem Korporatīvās pārvaldības 2022 speciālbalvu “Izaugsme korporatīvās pārvaldības jomā”

Komerclikuma 20 gadu jubilejas konferences “Krietns un rūpīgs saimnieks lielo satricinājumu laikā” ietvaros šodien, 14.oktobrī, pasniegtas “Korporatīvās pārvaldības balvas 2022” trijās nominācijās: “Risku pārvaldības stratēģis”, “Padomes dažādības ieviesējs” un “Iesaistīto pušu vadības praktiķis”, kā arī divas speciālbalvas – par izaugsmi korporatīvās pārvaldības jomā, ko saņēma SIA “Rīgas ūdens” un par būtisku ieguldījumu korporatīvās pārvaldības veicināšanā, ko saņēma Rīgas dome.

Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodekss (turpmāk – Kodekss) tika izveidots 2021.gada februārī. Tajā ietvertie principi apkopo labāko starptautisko praksi uzņēmumu pārvaldībā un var tikt piemēroti jebkuram uzņēmumam, tajā skaitā sabiedriski nozīmīgu pakalpojumu sniedzējiem, kapitālsabiedrībām, kā arī citiem uzņēmumiem ar plašu akcionāru sastāvu vai būtisku ietekmi Latvijas ekonomikā.

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA “Rīgas ūdens” korporatīvās pārvaldības principu ieviešana un pilnveide notikusi jau ilgākā laika periodā, kurā visi Kodeksā minētie virzieni tikuši atzīti par vienlīdz svarīgiem un piemērojamiem ikdienas darbā. Šogad pirmo reizi līdztekus gada pārskatam un ilgtspējas ziņojumam sagatavots arī ziņojums par uzņēmuma korporatīvo pārvaldību. SIA “Rīgas ūdens” nodrošina būtiskākās informācijas publiskošanu atbilstoši normatīviem, kā arī informācijas pieejamību un caurskatāmību kā vienu no vērtībām, kas veido Rīgas pašvaldības un uzņēmuma attiecības ar iesaistītajām pusēm un sabiedrību kopumā.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange: “SIA “Rīgas ūdens” strādā visu rīdzinieku labā – efektīvi un caurskatāmi. Ir redzams, ka profesionāli atlasītā un ieceltā padome, jaunā valde ir devušas būtisku ieguldījumu mūsdienīgas korporatīvās pārvaldības prakses ieviešanā. Aicinu arī citus uzņēmumus un kapitālsabiedrības sekot labajam piemēram un turpināt realizēt labas korporatīvās pārvaldības principus ikdienas darbā, tad arī atzinības un balvas neizpaliks.”

2021.gadā “Rīgas ūdens” ir ieviesis vairākas būtiskas uzņēmuma politikas, kas pilnībā atbilst Kodeksam. Korporatīvā pārvaldība kā pasākumu kopums veicina uzņēmuma darbības mērķu sasniegšanu un darbības uzraudzību, un uzskatāma par ļoti būtisku labas pārvaldības instrumentu.

SIA “Rīgas ūdens” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš: “Esmu pārliecināts, ka visiem lēmumiem ir jābūt pamatotiem stingros argumentos, un visam, ko ikdienā dara uzņēmums, ir jābūt caurskatāmam, ir jābūt arī modernai risku vadībai. Tas atbilst pasaulē pieņemtajai korporatīvās pārvaldības labajai praksei. Rīdziniekiem ir jābūt pārliecībai, ka uzņēmums darbojas profesionāli, katrs process ir pārdomāts. Mēs “Rīgas ūdenī” domājam arī par nākamajām rīdzinieku paaudzēm, strādājam ar skatu nākotnē, izvērtējam, lai mūsu šodienas lēmumi būtu ilgtspējīgi un mūsu kopīgā bagātība – Rīgas ūdens resursi tiktu uzturēti, izmantoti un saglabāti turpmākai attīstībai un izaugsmei. Labu korporatīvās pārvaldības praksi “Rīgas ūdens” turpinās attīstīt un pilnveidot arī turpmāk.”

Latvijas korporatīvās pārvaldības balva tiek piešķirta uzņēmumiem, kas ir labi Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa praktiķi. Pagājušajā gadā balvas trīs nominācijās saņēma AS Conexus Baltic Grid, AS DelfinGroup, SCHWENK Latvija. Šo balvu Latvijā pasniedz jau otro gadu nolūkā veicināt un stiprināt korporatīvās pārvaldības kodeksa principu praktisku ieviešanu Latvijas uzņēmumos, paaugstināt uzņēmumu darbības efektivitāti un vērtību ilgtermiņā, kā arī, lai dalītos ar labās prakses piemēriem un popularizētu tos. Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodekss: https://ieej.lv/VOcYg

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment