Skandāls ap Kaimiņa nopuldinātām telefonu sarunām; Politiķis norāda uz interešu konfliktu

Šodien vakarā raidījums DeFacto publicēja vairāku gadu garumā ierakstītas deputāta Artusa Kaimiņa telefonu sarunas. Kā tās nonākušas raidījumā rīcībā gan nav skaidrs, tomēr pamatīgu traci vēl pirms raidījuma sacēla pats politiķis. 

Viņš Facebook nopublicēja divus ierakstus, kur norāda uz iespējamiem žurnālistu interešu konfliktiem (ar ierakstītu video, kur viņš zvana žurnālistam Ivo Leitānam):

 

Kā mūsu Latvijā strādā žurnālisti.

Man bija lieliska iespēja to pieredzēt. Galvenais, lai tev būtu medijs – vēlams sabiedriskais, par nodokļu maksātāju naudu, vēlams, lai mamma ir citā partijā, vēlams, lai tu pats tehniski riebies intervētājam. Kad šīs trīs komponentes ir vienā punktā, tad aiziet!
Dāmas un kungi – defacto. 😉
Visu nedēļu tramdīja, skraidīja pakaļ man un vēl citiem KPV LV biedriem. Man ir absolūta pārliecība, ka šie divi zēni no LTV nav objektīvi, man viņiem nav jāsniedz atbildes, kuras tā vai tā tiks sagrieztas un pārtaisītas kā lētā kriminālromānā par vardi, kura sāka ēst jērus. Principā es varu teikt, ko gribu, viss tāpat būs slikti.
PROVOKĀCIJU VAJAG?! LŪDZU.
Te Tu redzēsi, kā tapa sižets, kas to darīja un veidu, kā tas notika. Motivācija ir skaidra.
Leitān, Tu esi kļuvis par prastām vakara ziņām. Noliec savu mikrofonu, ej labāk mammai palīgā.
Par to, ka žurnālistiem ir pieejamas manas telefona sarunas kopš 2014. gada, man vispār jautājumu nav. Atbildīgo iestāžu vadītāji ir jāatlaiž no saviem amatiem.
Lūk, tādā valstī dzīvojam. Policejiskā valstī.
Tev nav tiesību nekādu, un tevi noklausās, kas grib un kad grib.
Laipni lūgti priekšvēlēšanu mēnesī!

https://www.facebook.com/kaimins/videos/10217938961129304/

Pēc šī sekoja otrs ieraksts, kurā, kā noprotams notikusi sarakste starp pašu politiķi un kādu citu personu, kura ir bijusi liecinieks aizkadra notikumiem:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217939574264632&set=a.2394317621004&type=3&theater

Interesanti, ka Ivo Leitāns savā Facebook profilā dalījies ar Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema ierakstiem par šo tēmu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment