Tā diena ir pienākusi, no šodienas darba pienākumus klātienē varēs pildīt tikai pilnībā vakcinētas personas

No šodienas darba pienākumus klātienē jebkurā nozarē pildīt varēs tikai pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 izgājušas personas, liecina valdības iepriekš apstiprinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Vienlaikus no šodienas personām, kuras ir pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu, obligāti vēl nav nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts, kas nozīmē – persona otro vakcīnu var būt saņēmusi arī, piemēram, vakar.

Pienākums vakcinēties attiecas arī uz tiem nodarbinātajiem, kuri nav tiešā saskarsmē ar klientiem un kuriem ir mazāks risks inficēties, taču, kuri strādā klātienē jeb ārpus savas dzīvesvietas.

Ziņo portāls – jauns.lv

Tāpat šodien Covid-19 vakcinācijas sertifikāta gala iegūšanas termiņš ir publiskajā sektorā strādājošajiem, kuriem darba pienākumu pildīšanai – klātienē vai attālināti – prasība par pilna vakcinācijas kursa pret Covid-19 iziešanu spēkā stājusies jau 15. novembrī.

Tādi paši nosacījumi attiecas arī uz privātajā sektorā nodarbinātajiem, kuri darba pienākumus privātajā sektorā veic klātienē un nonāk tiešā saskarsmē ar klientiem, ir pakļauti inficēšanās riskam vai nodrošina uzņēmuma darbības nepārtrauktību.

Jau ziņots, ka līdz 12. decembrim pret Covid-19 vakcinēti 962 763 Latvijas strādājošie, kas veido 94% no kopējā nodarbināto skaita.

Lasi vēl: Izvēlieties nākotnes pulksteni un uzziniet, kāds liktenis jūs sagaida

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment