Tiek beigta izmeklēšana par 42 cilvēku apkrāpšanu

Krāpnieks vairāku gadu garumā  cietušajiem iedzīvotājiem piedāvāja veikt jumta remontu, skursteņu tīrīšanu, logu maiņu, māju fasāžu krāsošanu un citus darbus. Par to viņš prasīja no 100 līdz 600 eiro lielu priekšapmaksu, kā arī naudu materiālu iegādei. Kopējie aprēķinātie cietušajiem nodarītie zaudējumi ir 59 135, 58 eiro.

Šomēnes Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde ir nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par 42 personu apkrāpšanu. Par aizdomās turēto apjomīgajā kriminālprocesā ir atzīts kāds vīrietis, kurš vairāku gadu garumā iedzīvotājiem piedāvājis dažāda veida celtniecības un remontdarbus, saņēmis par to priekšapmaksu, taču darbus nav veicis.

Jau ziņots, ka 2018. gada janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes (VP RRP KrPP) 3. biroja 3. nodaļā izmeklēšanas turpināšanai no VP RRP teritoriālajiem iecirkņiem tika saņemti 30 kriminālprocesi, kuros tika izmeklēti krāpšanas fakti pret fiziskām un juridiskām personām, ko laika periodā no 2014. gada līdz 2017. gada rudenim izdarīja persona, solot veikt dažāda veida celtniecības un remontdarbus, saņemot par to priekšapmaksu, taču darbus neizpildot.

Jāpiemin, ka vīrietis saziņā ar potenciālajiem klientiem slēpa savu identitāti un mēdza uzdoties par “Daini”, kas nav viņa īstais vārds. Gandrīz visi cietušie norādīja, ka viņš izklausījies ļoti pārliecinoši un ātri iemantojis uzticību, jo solītiem darbiem ķērās klāt uzreiz. Taču pastrādājot vienu vai divas dienas, atradis dažādas atrunas, lai pie klienta vairs neatgrieztos un solītos darbus neizpildītu.

Izmeklēšanas laikā VP RRP KrPP 3. biroja 3. nodaļā kriminālprocesi tika apvienoti un izmeklēšana turpinājās pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas (par krāpšanu lielā apmērā) un pēc Krimināllikuma 275. panta otrās daļas (par viltota dokumenta izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā).

Par aizdomās turēto šajā kriminālprocesā ir atzīts 1986. gadā dzimis vīrietis. Kopumā izmeklēšanas laikā policija ir ieguvusi informāciju par 48 noziedzīgiem nodarījumiem un par cietušajiem ir atzītas 42 personas. Kopējie cietušajām personām nodarītie zaudējumi ir 59135, 58 eiro apmērā.

Šā gada 7. decembrī policija kriminālprocesu nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, tādējādi šajā apjomīgajā lietā pabeidzot izmeklēšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment