Uber noslēdz līgumu ar Ķīnas Tesla konkurentu BYD

Uzņēmums Uber ir paziņojis par darījumu, kura mērķis ir nodrošināt 100 000 Ķīnas uzņēmuma BYD ražotu elektromobiļu (EV) iekļaušanu pārvadājumu giganta globālajā autoparkā.

Abi uzņēmumi apgalvo, ka piedāvās Uber vadītājiem stimulus, lai tie pārietu uz elektromobiļiem, tostarp atlaides apkopei, uzlādei, finansējumam un līzingam.

Daudzgadu līgums vispirms tiks ieviests Eiropā un Latīņamerikā, bet pēc tam būs pieejams Tuvajos Austrumos, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Paziņojums nāk, jo elektromobiļu pārdošanas apjomi visā pasaulē ir palēninājušies, un Ķīnas automobiļu ražotāji saskaras ar lielākiem importa maksājumiem tādās vietās kā ASV un Eiropas Savienība.

“Uzņēmumu mērķis ir samazināt Uber autovadītāju kopējās EV īpašumtiesību izmaksas, paātrinot elektromobiļu izplatību Uber platformā visā pasaulē un iepazīstinot miljoniem braucēju ar videi draudzīgākiem braucieniem,” teikts abu uzņēmumu paziņojumā.

Tās arī paziņoja, ka strādās pie BYD pašbraucošo tehnoloģiju integrēšanas Uber platformā.

Šī gada sākumā Uber paziņoja, ka sadarbojas ar Tesla, lai veicinātu elektromobiļu ieviešanu savu autovadītāju vidū ASV, un kopā ar Dienvidkorejas autobūves gigantu Kia plāno izstrādāt īpaši šim nolūkam paredzētu elektromobili.

ASV, Eiropas Savienība un citi lielākie tirgi nesen ir paziņojuši par tarifu palielināšanu Ķīnā ražotiem elektromobiļiem, lai aizsargātu savu automobiļu rūpniecību.

Šis solis ir mudinājis BYD un citus Ķīnas EV ražotājus paplašināt savas ražotnes ārpus Ķīnas.

Jūlijā BYD vienojās par 1 miljardu ASV dolāru vērtu darījumu par ražotnes izveidi Turcijā.

Saskaņā ar Turcijas valsts ziņu aģentūras Anadolu sniegto informāciju jaunā rūpnīca spēs saražot līdz 150 000 transportlīdzekļu gadā.

Paredzams, ka rūpnīcā tiks radītas aptuveni 5000 darbavietas un ražošana sāksies līdz 2026. gada beigām.

Pagājušajā mēnesī BYD atklāja arī elektrisko automobiļu rūpnīcu Taizemē – savu pirmo rūpnīcu Dienvidaustrumāzijā.

BYD paziņoja, ka rūpnīcas jauda būs 150 000 transportlīdzekļu gadā, un tiek plānots, ka tā radīs 10 000 darbavietu.

Pagājušā gada beigās BYD paziņoja, ka būvēs ražotni ES dalībvalstī Ungārijā. Tā būs uzņēmuma pirmā vieglo automobiļu rūpnīca Eiropā, un paredzams, ka tā radīs tūkstošiem darbavietu.

Uzņēmums ir arī paziņojis, ka plāno būvēt ražotni Meksikā. BYD, kuru atbalsta ASV investoru veterāns Vorens Bafets, ir otrais lielākais elektromobiļu uzņēmums pasaulē aiz Īlona Maska Tesla.

Leave a Comment