Valsts policija pieļauj, ka Kokneses kokaīna lietā aizturēto skaits varētu palielināties

Foto: The Independent

Valsts policija aģentūrai LETA ziņo, ka Kokneses kokaīna kravas lietā, iespējams, būs vēl vairāk aizturēto. Līdz šim ir kopā ir veiktas 17 kratīšanas un daudz citas procesuālās darbības. Šo darbību rezultātā ir iegūti vairāki lietiskie pierādījumi par nozieguma izdarīšanu.

Organizētās noziedzības apkarošanas birojā izmeklēšana par lietu turpinās pilnā sparā, un sešām personām jau ir piemērots aizdomās turētā statuss. Policija atzina, ka kaut ko šādu Latvija nespētu īstenot, tāpēc tiek pieļauta doma, ka noziegums īstenots, ļoti cieši sadarbojoties ar starptautisko organizēto noziedzību.

Kā jau iepriekš ziņots, 8. janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību “Omega” Kokneses novadā uzgājusi kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo, raksta portāls delfi.lv.

Pēc nozieguma lietas sākšanas, policija aizturēja piecus cilvēkus, pēc tam viņiem pievienojās arī sestais. Četras personas sodītas ar apcietinājumu, taču pārējiem piemērots brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

4 kastēs ievietotās 2195 briketes svēra 2 tonnas. Ekvadoras mājaslapā tiek informēts, ka kokaīns ievest Eiropā paslēpts kuģa konteinerā. Pavaddokumentos krava bija norādīta kā “pārtikas produkti”.

Paziņojumā ir skaidrots, ka ferma Koknesē kalpoja kā “centrs” no kura tālāk izplatīt narkotikas Eiropā. paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki – Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V. Aģentūrai LETA zināms, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts. Savukārt Agris V. ir bijušais policists Agris Vaivods – ir noskaidroti arī viņu “pienākumi” nozieguma veikšanā, ziņo portāls tvnet.lv.

Avots: tvnet.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment