Veļu laika zintis aicina izzināt Julgī Stalte un Ēriks Zeps

Šaisaulē dzīvojot, esam vien viesi, ko laikā no Miķeļiem līdz Meteņiem veļi nāk raudzīt, dot padomu, pārbaudīt, atbalstīt vai pat sodīt.

Spēja dzirdēt un sadzirdēt, redzēt un saredzēt nav katram dota vienādi. Veļu laika tumsa ļauj meklēt gaismu sevī, ļauj novērtēt, pārvērtēt, saprast. Tas ir laiks, kad stāstos atcerēties savējos, sniegt bērniem atmiņas, laika viedumu un vārdus. Klāj galdu, liec sveci, sauc vārdā, godini un pateicies!

Izzināt veļu laika zintis jūs aicina Julgī Stalte un Ēriks Zeps 9.oktobrī plkst.15.00 pēc Latvijas laika. Par to ziņo Aija Otomere, Latviešu valodas aģentūras diasporas projektu koordinatore.

Pasākuma Zoom saite: https://us02web.zoom.us/j/86516469751

Pagājušajā gadā aizsāktā zumēšanas tradīcija kopā ar folkloras meistariem Julgī Stalti un Ēriku Zepu ļāva izzināt latviešu gadskārtu svētkus. Kopā gatavojāmies un svinējām svētkus, devāmies virtuālās ekskursijās, iepazīstot Latvijas novadu bagātības un tradīcijas. Šajā gadā kopā ar Julgī un Ēriku pētām un izzinām cilvēka mūža ritu.

Lai veicinātu pasaules latviešu skolotāju savstarpējo zumēšanu, Ēriks un Julgī feisbukā ir izveidojuši slēgtu domubiedru grupu “Zumēšana”, kas vieno šī vebināru cikla dalībniekus arī pēc tiešraidēm – https://www.facebook.com/groups/3925746777463760. Pievienojies!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment