Biedrības “Latvijas gaļas pārstrādātāju asociācija” paziņojums presei par Biedrības “Zemnieku saeima” izplatīto paziņojumu

Biedrības “Latvijas gaļas pārstrādāju asociācija” izpilddirektors Normunds Štāls paziņo, ka biedrība kategoriski norobežojas un neatbalsta Biedrības “Zemnieku saeima” publiskajā ziņojumā izplatītos apgalvojumus par to, ka Zemkopības ministrijas vadība un personīgi Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards pēdējo četru gadu laikā ar savu vadības stilu ir novedis lauksaimniecības nozarē strādājošos līdz dziļai stagnācijai.

Uzskatām, ka tādējādi Biedrība “Zemnieku saeima” cenšas uzņemties paša izdomātu līderību pārstāvēt visu lauksaimniecības nozarē strādājošo jomu viedokli, kā arī skaidri un nepārprotami ir saskatāma tieša iesaiste jaunievēlētās 14. Saeimas politikas un valdības veidošanas procesā.

Biedrība “Latvijas gaļas pārstrādāju asociācija”, divu gadu pastāvēšanas laikā, ikdienas darbā saskaroties ar asociācijas biedru cīņu ar ļoti smagiem dažādu krīžu izraisītiem izaicinājumiem ir redzējusi ieinteresētību atrast risinājumus un iespēju robežās sniegt atbalstu nozarei no Zemkopības ministrijas vadības, gan ministra K. Gerharda personā, kā arī no ministra biroja komandas lai veicinātu tās iespējas attīstīties un nepieļautu, ka Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi nonāk uz bankrota robežas.

Biedrība “Latvijas gaļas pārstrādātāju asociācija” apvieno piecus lielākos un vadošos Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumus: Biedrības dibinātāji: SIA “Kurzemes gaļsaimnieks”, SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”, SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”, SIA “Cēsu gaļas kombināts”, SIA “Gaļas nams Ādaži. Ražošanas procesa nodrošināšanai iesaistīto sadarbības partneru skaits ir aptuveni 3000, kā arī augsti pievienotās vērtības produkcijas realizācijā iesaistot vairāk, kā 5800 sadarbības partneru uzņēmumu tādās valstīs, kā: Lielbritānija, Nīderlande, Vācija, Dānija, Igaunija, Lietuva, Polija, Beļģija, Bulgārija, Ungārija, Itālija, Somija, Grieķija, Zviedrija, Īrija, Slovēnija, Ukraina un Ķīna.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment