VIDEO: “Rimi” tirgojis makaronu pakas ar kaitēkļiem, kas aktīvi vairojušies

Foto: Bez Tabu

Kāds pircējs veikalā Rimi Āzenes ielā nopirka makaronu paku, lai pagatavotu ikdienišķu maltīti, taču, nākošajā dienā paņemot paku, lai pagatavotu ēst, pircējs pamanījis ko aizdomīgu. Atverot paku atklājies, ka tajā starp makaroniem mitinās kukaiņi. 

Par notikumu pircējs ziņojis raidījumam Bez Tabu, klāt pievienojot video, kurā redzams, kā tiek attaisīta makaronu paka un tajā dzīvojošie kukaiņi. Pircējs komentē video:

“Derīguma termiņš līdz 2021. gadam. Re, kur viens kukainis, vēl viens, ierāpoja makaronā. Re, kur jau oliņas sadētas, vēl divi, viens vēl rāpo. Un vēl vairāki, viens vēl paciņā iekšā palicis un cīnās”.

 

Ne tikai Bez Tabu, bet arī Pārtikas un veterinārais dienests saņēma šādu sūdzību, tāpēc inspektori devās pārbaudē, kuras laikā sūdzība apstiprinājusies. Kukaiņu pilno paku partija izņemta no tirdzniecības. Tika pārbaudītas arī citas makaronu partijas, taču tajās kaitēkļi netika konstatēti, ziņo Bez Tabu.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Diāna Akopova raidījumam skaidroja radušos situāciju:

“Diemžēl šādas situācijas mēdz gadīties, jo kaitēkļi var būt visur, kur ir pārtikas produkti. Kaitēkļiem patīk siltas, mitras un tumšas vietas. Tā kā produkti nav hermētiski iepakoti, kaitēkļi var iekļūt iekšā un arī savairoties. Kaitīgi veselībai tas nav, bet noteikti ir nepatīkami, un tas jebkurā gadījumā ir piesārņojums”.

Nākošajā lappusē skaties video

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment