VIDEO: “Velk mazuli pa zemi kā tādu rotaļlietu!” Aculieciniece nofilmē video, kurā redzama kāda Rīgas privātā bērnudārza audzinātāja, kas izved pastaigā bērnus

Kāda Rīgas privātā bērnudārza audzinātāja savu pēdējo darba dienu aizvadīja 27. martā, kad uzrakstīja atlūgumu no darba vietas pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji nofilmēja video, kurā redzams, kā viņa izved pastaigā bērnus. Video redzams LTV “Panorāmas” sižetā.

Video redzamajam bērnam ir tikai pusotrs gadiņš, tā esot bijusi viņa pirmā diena bērnudārzā. Sižetā redzamo video nofilmējusi kāda Duntes ielas iedzīvotāja Olga, kura savukārt video izplatīja apkārtnē dzīvojošajām mammām. Viena no mammām video parādīja bērnudārza vadībai. Ieraugot šādu skatu, aculieciniece Olga situāciju raidījumam “Panorāma” raksturo šādi:

“Velk mazuli pa zemi kā tādu rotaļlietu! Pēc tam noliek. Tad paņem un nopurina, un aizvilka tālāk. Tā ir ņirgāšanās par maziem bērniņiem”.

 

Māmiņa Anna, kas devās ar video pie dārziņa vadības teica: “Man bija diezgan ilga saruna, nezinu, ar ko tas beigsies, bet mēs nedrīkstam būt vienaldzīgi”.

Privātā bērnudārza “Maziņš ES” vadītāja Jana Jakušenko skaidro, ka pēc videomateriāla saņemšanas, audzinātāja nekavējoties ir tikusi atlaista no darba, viņa pati pēc savas iniciatīvas uzrakstījusi atlūgumu.

LTV “Panorāma” bērnudārza telpās satika arī pašu atlaisto audzinātāju, kura savu rīcību skaidro šādi:

“Viens laižās, otrs neturās; šņore jātur, jo viņi uzreiz visi mūk, ja tu atlaid šņori… Šitas guļ uz grīdas… Nu, kaut kā paņēmu aiz čuprīša… Kaut kā jādabū līdz tam laukumiņam”.

Mazā puisēna māsa Viktorija teic, ka “Maziņš ES” privātajā bērnudārzā esot bijis grūti tikt, taču ieraugot attieksmi, ko mazulis saņēmis jau pirmajā dienā dārziņā, esot ģimeni šokējusi. Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija ieteikusi vērsties iestādē ar iesniegumu par notikušo. Konkrētajā video materiālā ir redzams arī kāds cits bērns, kurš iet nopakaļ audzinātājai, it kā būtu pamests, tāpēc pēc video noskatīšanās, inspekcija saskata iespējamu vardarbību pret bērniem.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Liga</cite>

    Tadu bernu var panjemt uz rokaam un aiznest, vai bernudarzs var nodroshinat ar ratiem ja berns negrib iet. Bet vispar laukuminjam jabut turpat pie bernudarza vai labak turpat pie grupinjas, lai nav tik talu jaiet. Kaa audzinataja pati justos, ja vinjas bernu taa vilktu pa zemi?

Leave a Comment