Vīrietim uz kuņģi pārsūknē 15 alus bundžas, lai apturētu viņu miršanu no saindēšanās ar alkoholu

Vjetnamas Ģenerālās slimnīcas mediķi bija spiesti pārliet 48 gadus vecajam vīrietim Ngujenam Van Natam vēderā piecus litrus alus, lai neļautu viņam mirt no saindēšanās ar alkoholu.

Slimnīcas Intensīvās aprūpes nodaļas vadītājs Dr. Le Van Lam sacīja, ka metanola līmenis Nata asinīs ir 1,119 reizes augstāks par atbilstošo robežu.

Saskaņā ar doktora Lama teikto Natam katru stundu tika iedota viena alus bundža, un pēc 15 skārdenēm pacients nāca pie samaņas.

Ārsts paskaidroja, ka cilvēka kuņģis un zarnas turpina izdalīt alkoholu asinsritē pat tad, ja cilvēks ir bezsamaņā vai ir pārstājis dzert, kā arī kādu laiku alkohola līmenis organismā turpina celties.

Dr. Lams skaidroja, ka alkohols nāk divos variantos – metanols un etanols, un cilvēka aknas kā prioritāti pirmo sadala etanolu.

Cilvēks nonāca bezsamaņā, kad viņa sistēmā metanols oksidējās par formaldehīdu, kas savukārt ražoja skābi, liecina ziņas.

Lai novērstu formaldehīda oksidēšanu pret skābi, vīrietim, kas saindējies ar metanolu alkohola dēļ, deva alu, kas savukārt pacientam deva pietiekami daudz laika, lai veiktu dialīzi.

Avots: metro.uk.co

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment