Aklai sievietei lika izkāpt no autobusa, “jo pavadoņi suņi nevar būt melni”

Foto: Liverpool Echo / Megan Taylor

Aklai sievietei kāda cita autobusa pasažiere teica: “Pie velna izmetiet viņas suni ārā no autobusa,” kura neticēja, ka suņi pavadoņi var būt arī citā krāsā, nevis tikai dzeltenā.

22 gadus vecā Megana Teilore bija autobusā kopā ar savu pavadoni Rouliju, kad viņai tuvojās kāda sieviete un teica: “Kāpēc pie velna autobusā ir suns? Aizvāciet to!” Taču, kad Megana centās pieklājīgi paskaidrot, ka Roulijs bijis palīdzības suns, pasažiere aklo meiteni nodēvējusi par meli, jo “pavadoņi suņi ir dzeltenie labradori, bet jūsu suns ir melns”.

Megana, no Mērssaidas, teica: “Es mēģināju viņai paskaidrot, ka pavadoņu un palīdzības suņi var būt jebkādā krāsā un tiem nav jābūt labradoriem, lai gan Roulijs ir laboradors.

Viņa man teica, ka es kļūdos. Šajā brīdī es nolēmu, ka nav nekā tāda, ko es varētu teikt, lai izglītotu šo sievieti, un ka tas nav mana laika vērts. Tā vietā es izvēlējos viņu ignorēt, kamēr viņa turpināja runāt muļķības.”

Megana ir cietusi no epizodiska akluma, jo 15 gadu vecumā viņa guva galvas traumu, kas izraisīja arī virkni citu medicīnisku problēmu, tostarp dzirdes zudumu, līdzsvara traucējumus, biežas ģībšanas lēkmes un reibonis.

Foto: Liverpool Echo

Viņa sacīja, ka incidents pirmdien nav bijusi pirmā reize, kad viņu nozākā sabiedriskajā transportā, un viņa ir nobažījusies par to, vai vēlreiz braukt ar autobusu. Viņa stāstīja Liverpool Echo: “Es nedomāju, ka kādreiz man būtu jābūt stresā, braucot ar sabiedrisko transportu, taču tagad esmu ļoti nervoza, kad ar to braucu.”

Citos gadījumos man ir uzspļauts, man ir kāpuši virsū uz kājām, esmu bijusi nostumta no ceļa un apvainota par to, ka esmu “vēl viens piedzēries jaunietis,” kad zaudēju samaņu sirds stāvokļa un neiroloģisko traucējumu dēļ.”

Roulijs palīdz Meganai veikt daudzus ikdienas uzdevumus, tostarp pacelt nomestus priekšmetus, iztukšot veļas mazgājamo mašīnu un izģērbties.

Bet vēl svarīgāk ir tas, ka Roulijs var saglabāt Meganas mieru un pat piezvanīt palīdzībai, ja viņa zaudē samaņu.

Megana piebilda: “Es cenšos palikt pozitīva un neļaut tādiem notikumiem mani pievilt, jo man nav kauns par savu invaliditāti. Neskatoties uz tik daudziem negatīviem pārdzīvojumiem, es zinu, ka šie cilvēki ir minoritāte. Vairums cilvēku ir labi un laipni.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment