Tik lielus zaudējumus atsevišķi grupējumi varētu nepiedot, narkokurjers Priverts atklāj par kokaīna kravas aizturēšanu Koknesē

Līdz ar milzīgās kokaīna kravas aizturēšanu Koknesē, savu grāmatu prezentē Rolands Priverts. Viņš aiz restēm pavadījis daudzus gadus tieši dēļ kokaīna, un arī viņam ir viedoklis par to, kas tad īsti šobrīd notiek Latvijā, tieši šī narkobiznesa ietvaros. 

Rolands izrāda jaunākos foto, kas uzņemti audzētavā Bulīvijā, kur bijis ciemos kā tūrists. Par kokaīna pārvadāšanu aiz restēm nosēdējis daudzus gadus gan Dienvidamerikā, gan Eiropā. Par saviem piedzīvojumiem pirms četriem gadiem sēdēdams cietumā Somijā, sarakstījis grāmatu, kurai šodien ir atvēršanas svētki. Uz vāka redzama kokaīna strīpa un frāze, kas bieži izmantota viņa burtnīciņās: “Nebaidies ne no kā”.

Pats bijušais narkokurjers un grāmatas autors Rolands Priverts stāsta: “Ekvadoras cietumā šāva cilvēkus nost tā kā zaķus. Tur ir ko redzēt. Es domāju, ka tās grāmatas vietā būtu labāk uztaisīt filmu.”

Grāmatas atvēršana iekritusi vienā laikā ar Latvijā vērienīgākās kokaīna kravas aizturēšanu Koknesē. Vairumtirdzniecībā 65 000 000, mazumtirdzniecībā varbūt pat līdz miljardam vērtās narkotikas bija paslēptas banānu un celtniecības materiālu kastēs. “Žanra klasika,” saka Priverts.

“Banānu kastēs, tas jau ir desmitiem reižu ir noķerti Ekvadorā. Ekvadorā ir kuģu līnija, vienīgā valsts, man liekas, Latīņamerikā, kuras regulārās līnijas reizi mēnesī iet kuģis ar banāniem uz Eiropu, Pēterburgu. Tāpēc tur ir izdevīgi uz tās līnijas mēģini visvisādi to ielikt tajās kastēs. Pat kastes statīvos, kas ir no plastmasas uztaisīti, kokaīns ir pārtaisīts par plastmasu, tādos ir atraduši iekšā, pašos banānos, visvisādos veidos, kartonos iekšā tajās kastēs. Bieži vien jau ir noķerts no Ekvadoras.”

Krava ir tik milzīga, ka arī Latvijā iesaistītajiem noziedzniekiem var nākties atbildēt narkokarteļu priekšā. Tik lielus zaudējumus atsevišķi grupējumi varētu nepiedot.

“Viss atkarīgs no tā, kas tas par grupējumu, kas to visu izpilda, dara, organizē. Ja, piemēram, tur kāds Meksikas kartelis, tad tur “bum, bum” vainīgie tiek novākti un nošauti, daudz nerunā,” Stāstīja Priverts.

Viņš stāsta, ka arī atvēris Bolīvijā biznesu, kur investoriem sapirktas ražošanas iekārtas: “Gaļas pārstrādes cehu, respektīvi, tieši desas sākumā taisīs. No labākajiem gaļas gabaliem arī visu ko citu var taisīt, tur ir jāskatās, kā to darīt, bet nu, doma bija kaut kādu gaļas fabriku sākt taisīt.”

Jau šonedēļ Privertam atkal nāksies stāties tiesas priekšā. Viņš apsūdzēts kokaīna kontrabandā un kokas lapu glabāšanā. Rīgas rajona tiesa Privertam piesprieda septiņu gadu ilgu cietumsodu, taču Priverts šo tiesas spriedumu pārsūdzēja.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment