Zaļās enerģijas uzņēmums Ignitis Renewables uzsācis sadarbību ar mežsaimniecības industrijas pārstāvi Södra Group

Starptautiskais atjaunojamās enerģijas uzņēmums “Ignitis Renewables” ir noslēdzis pirmo apbūves tiesību līgumu ar starptautisko mežsaimniecības industrijas uzņēmumu “Södra” par vēja parku izveidi Latvijā. Ar šo līgumu abi uzņēmumi uzsākuši kopēju sadarbību.

“Vēja parki nodrošina atjaunojamo enerģiju, piegādājot elektrību mājsaimniecībām un uzņēmumiem visā pasaulē. Vēja enerģijas izmantošana ļauj ietaupīt finansiālos līdzekļus un samazināt oglekļa pēdas nospiedumu, kā arī tas ir viens no veidiem, kā cīnīties ar klimata pārmaiņām. “Ignitis Renewables” Latviju redz kā stratēģiski nozīmīgu enerģijas tirgū, saskatot šeit potenciālu attīstībai. Jau šobrīd mūsu uzņēmums attīsta projektus Latvijā, plānojot saražot vidēji 500 megavatu enerģijas gadā. Mūsu plāni ir saistīti ar darbības paplašināšanu Latvijā, tādējādi sniedzot nozīmīgu pienesumu Eiropas Savienības centieniem sasniegt klimata pārmaiņu neitralitāti,” tā par uzņēmuma attīstību Latvijas enerģijas tirgū izsakās “Ignitis Renewables” vadītāja Ērika Ščiogoleva.

“Vēja parki ir nozīmīgs atjaunojamās enerģijas avots, kas palīdz samazināt siltumnīcas efektu veidojošās gāzes, kā arī cita veida gaisa piesārņojumu. Tieši šī iemesla dēļ mēs lepojamies, ka varam būt daļa no projektiem, kuri mums palīdz virzīties uz ilgtspējīgiem risinājumiem. Esam pārliecināti, ka mūsu sadarbība būs produktīva un vainagosies ar panākumiem jau tuvā nākotnē,” par jaunizveidoto sadarbību saka “Södra” direktors Lars Georgs Hedlunds.

Par “Ignitis Renewables”:

Zaļās enerģijas uzņēmums “Ignitis Renewables” ir “Ignitis Group” meitasuzņēmums, kas darbojas Baltijas valstīs un Polijā. Uzņēmums attīsta sauszemes un piekrastes vēja parkus, saules paneļu parkus, biomasas, kā arī atkritumu pārstrādes procesā iegūtās enerģijas projektus. Kā “Ignitis Group” meitasuzņēmums tas darbojas saskaņā ar “Ignitis Group” stratēģiskajiem mērķiem, lai sasniegtu 4 gigavatu zaļās enerģijas ieguves jaudu līdz 2030.gadam.

Par “Södra Group”:

“Södra” dibināts 1938.gadā un ir lielākais meža īpašumu kooperatīvs Zviedrijā, ar 53 000 biedru skaitu. “Södra” ir arī starptautisks mežsaimniecības industrijas uzņēmums, nodarbinot 31 000 darbiniekus visā pasaulē. Ražošanas efektivitāte un dabas saglabāšanas principi ir tas, kas raksturo “Södra”. Uzņēmums produkcijas radīšanā izmanto visas koksnes daļas, celulozi papīra un tekstilmateriālu ražošanai, kā arī izmanto zaļo enerģiju. “Södra” ir celulozes ražošanas tirgus līderis pasaulē un pārvalda vienu no lielākajām kokzāģētavām Eiropā. Caur vērtību attīstošām attiecībām un ilgtermiņa risinājumiem, “Södra” ir piemērs, kā attīstīt ilgtspējīgu mežsaimniecību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment