10 gadu garumā ieildzis strīds – kaimiņš samaksā, lai nosistu pensionāru

79 gadus vecais Kārlis jau 10 gadus cīnās par netaisnību un postu, kas piemeklējis viņa dzīvesvietu Sabiles ielā 1b. Pensionārs kopā ar vēl pāris ģimenēm īpašumu privatizējuši un Rīgas namu pārvaldnieks nolīgts kā nama apsaimniekotājs. Problēmas aizsākās brīdī, kad viens no kaimiņiem nelegāli uzsācis būvdarbus, kuru rezultātā Kārļa mājas sienas sākušas pūt. 

Kārlis stāsta, ka būvdarbu rezultātā visus ūdeņus, kas nāk no jumtiem un no sētas, kaimiņi nolēmuši novadīt tieši uz viņa īpašumu. Vienā dzīvoklī sienas esot tā izpuvušas, ka pa tā sienām esot rāpojuši tārpi.

Kārlis centies vaininiekus saukt pie atbildības, vēršoties tiesā, pieprasot kompensēt mājai nepieciešamos remontdarbus. Šo to pensionārs ir salabojis jau par saviem līdzekļiem, taču renovēt mājas sienas nevienam mājas iedzīvotājam nav pa kabatai.

Kārlis stāsta, ka paši saviem spēkiem izremontējuši koridora grīdu, kas bija izpuvusi. Vienā no dzīvokļiem bija izpuvušas gan sienas, gan mēbeles. Pensionārs toreizējam galvenajam ģenerālprokuroram uzrakstījis iesniegumu, kas tika aizsūtīts uz Zemgali. Kārlis saka, ka Zemgale droši vien naudu saņēmuši, taču neko nav darījuši, lai māju atjaunotu.

Sākotnēji nesaņēmis nekādu atbalstu no varasiestādēm, Kārlis tomēr meklēja kādu, kas viņa sūdzību uzklausītu. Tiesa lietu pieņēma un piekrita noskaidrot notikušā apstākļus. Tas nelegālās būves īpašnieku pamatīgi saniknoja, jo kopējie kompensējamie zaudējumi lēšami ap 20 000 eiro, tāpēc vīrietis bija noorganizējis fizisku uzbrukumu pensionāram.

Kārlis, pensionārs

Viņš nolīga Jāni par 250 latiem, samaksājot, lai mani novāc, nosit. Krimināllietā arī atzinās. Man iedeva te pa galvu, es taisīju lampiņas, saules baterijas laboju, bija novaktējuši, iedeva man pa galvu, es nokritu zemē. Viens sita man ar dzelzs trubu, otrs ar koka stieni, spārdīja ar kājām. Labi, ka viņiem bija kedas, nebija kurpes. Viņi ma salauza četras ribas, viņi mani sasita tā, ka es nevarēju kustēties. Beigās es izlīdu ārā, pavilkos, tas notika vakarā, ap pulksten sešiem, oktobra mēnesī, un tad kaimiņš ieraudzīja, pasauca manu sievu, izsauca ātros un aizveda mani uz slimnīcu.

 

Kārlis ir atveseļojies un turpina cīnīties par savu un kaimiņu labklājību, jo uzskata, ka taisnībai tomēr ir jāuzvar. 18. janvārī pensionārs liecināja tiesā par nodarīto kaitējumu un cer, ka lieta uz priekšu virzīsies pat, ja tas aizņems vairākus gadus.

Avots: skaties.lv

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment