5 kļūdas, kuras pieļauj 90 % cilvēku ievērojot diētu

Ievēro diētu pareizi!

Sākotnēji var likties, kas te var būt grūts: mazāk ēst un vairāk kustēties! Mēs vienuviet apkopojām izplatītākās kļūdas, lai pastāstītu, kā no tām izvairīties.

Mūsdienās diētas ir kļuvušas par daudzu cilvēku dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Tomēr, neskatoties uz visiem pūliņiem, rezultāts ne vienmēr atbilst cerībām. Un tas nav pārsteidzoši, jo, ievērojot diētu, tiek pieļauts daudz kļūdu. Palūkosim, kā no tām izvairīties.

1. kļūda: pārāk stingra diēta.

Viena no izplatītākajām kļūdām ir pārāk stingra diēta. Neskatoties uz maldīgo priekšstatu, ka, jo stingrāka diēta, jo ātrāki rezultāti, tas nebūt tā nav. Pārāk stingri ierobežojumi var izraisīt spēcīgāku bada sajūtu, spēka zudumu un dažos gadījumos pat slimības. Turklāt ievērojami palielinās iespēja pārtraukt diētas ievērošanu.
Ko darīt? Tā vietā, lai stingri ierobežotu sevi pārtikā, labāk ir ievērot kaloriju deficīta principu. Šāda svara zaudēšanas sistēma paredz uzņemt mazāk kaloriju, nekā jūs tērējat dienas laikā. Ja jūs ēdat mazāk, nekā jūsu ķermenis prasa, tas sāks izmantot tauku krājumus kā enerģijas avotu, kas novedīs pie svara zuduma. Lai aprēķinātu kaloriju saturu, palīdzēs īpašas lietojumprogrammas.

2. kļūda: jūs dzerat par maz ūdens.

Ūdens ir dzīvības pamats, un bez tā ir grūti iedomāties veselīgu dzīvesveidu. Nepietiekams tā patēriņš var izraisīt dehidratāciju, problēmas ar ādu, nierēm un citiem orgāniem.
Ko darīt? Regulāri dzeriet ūdeni visas dienas garumā. Katram organismam nepieciešamais šķidruma daudzums ir atšķirīgs – internetā var atrast īpašus kalkulatorus aprēķināšanai.

3. kļūda: jūs izvēlaties nepareizus produktus.

Ja gardumu sastāvā ir maz kaloriju, var šķist , ka tos var ēst, cik daudz vien vēlaties. Tomēr tā nav. Dažos mazkaloriju pārtikas produktos var būt daudz cukura, sāls un citu kaitīgu vielu.
Ko darīt? Apskatiet cukura, sāls un tauku saturu. Pērciet dabiskus un svaigus produktus.

4. kļūda: par maz fizisko aktivitāšu.

Diēta un veselīgs dzīvesveids ir ne tikai pareizs uzturs, bet arī sports. Fiziskās aktivitātes trūkums var radīt problēmas ar elpošanas sistēmu, sirdi un citiem orgāniem.
Ko darīt? Atrodiet laiku vingrošanai, pat ja tas ir tikai dažas minūtes dienā. Staigājiet, veiciet vingrinājumus no rītiem, nodarbojieties ar jogu vai cita veida fitnesu.

5. kļūda: nepietiekams miegs.

Miega trūkums var izraisīt enerģijas trūkumu, sliktu garastāvokli, kā arī samazinātu produktivitāti un efektivitāti uzdevumu izpildē un mērķu sasniegšanā.
Ko darīt? Centieties pietiekami izgulēties, parasti no septiņām līdz deviņām stundām. Atcerieties, ka svarīga ir arī jūsu miega kvalitāte, tāpēc mēģiniet radīt komfortablu vidi, pārliecinieties, ka jūsu istabā ir pietiekami tumšs un kluss, kā arī izvairieties no kofeīna un alkohola pirms gulētiešanas.

Ja ievērojat diētu un neredzat rezultātus, iespējams, esat pieļāvis kādu no iepriekš aprakstītajām kļūdām.

Sekojiet mūsu ieteikumiem un ātri redziet rezultātus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment