Aizturēta RTAB valdes locekle Jermoloviča, kura aizvadīto nakti pavadījusi Valsts policijas “Septītajās debesīs”

Foto: Evija Trifanova / LETA

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina par to, ka Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča pagājušo nakti aizvadījusi Valsts policijas (VP) īslaicīgās aizturēšanas vietā, un viņa joprojām tur atrodoties.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nav savas īslaicīgās aizturēšanas vietas, tāpēc šim mērķim izmanto VP īslaicīgās aizturēšanas vietu Čiekurkalnā VP centrālās ēkas pēdējā stāvā jeb tā sauktajās “Septītajās debesīs”.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam, ja nepieciešams, jālemj par drošības līdzekļa piemērošanu. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma lemj tiesa. Jermoloviča vakar RTAB telpas kopā ar KNAB darbiniekiem pameta ap plkst. 13:00.

Patlaban nav zināms, vai KNAB rosinās partijas “Gods kalpot Rīgai” valdes loceklei Jermolovičai piemērot apcietinājumu. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka patlaban pieteikums par apcietinājuma sankciju nav saņemts.

RTAB valdē strādā Guntars Grīnvalds, Jermoloviča un Rīgas domnieks Maksims Tolstojs (S). Tolstojs patlaban atrodas komandējumā Krievijā, Kazaņā, un nav oficiāli zināms, vai KNAB plāno arī viņa aizturēšanu. Grīnvaldam KNAB sāktajā kriminālprocesā nav piemērots nekāds statuss.

 

Nākošajā lappusē lasi, par ko sākts kriminālprocess pret RTAB

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment