Adrenalīna devas vietā saņem nāvējošu 3000 voltu triecienu – uz elektrovilciena jumta atrasts miris zēns

© Flickr/ Phil Richards

LNT raidījums “Degpunktā” ziņo par kādu zēnu, kurš vēlējies izmēģināt atrasties uz braucoša elektrovilciena jumta, taču adrenalīna devas vietā nepilngadīgais zēns saņēma nāvējošu strāvas triecienu 3000 voltu apmērā. Jaunietis “izklaidi” vēlējies izmēģināt uz elektrovilciena jumta reisā Rīga-Tukums.

Negadījums noticis 13.04., “Degpunktā” informēja “Pasažieru vilciens” pārstāvis Egons Ālers. Viņš sacīja, ka darbinieki nav eksperti, lai noteiktu nāves cēloni, taču vieta, kur zēns atradies un acīmredzamie miesas bojājumi liecināja par nāvi, kas iestājusies lielas strāvas trieciena dēļ:

“Mēs, protams, neesam tiesu medicīnas eksperti, nedz izmeklēšanas lietās zinoši, bet pēc tā, kurā vietā viņu atrada un ar kādiem miesas bojājumiem viņš bija, tas bija acīmredzami, ka nāve iestājusies no strāvas trieciena. Mēs to konstatējām svētdien, kad vilcienam bija tehniskā apkope”.

 

Nav zināms, kādēļ zēns rāpies uz elektrovilciena jumta, taču Ālers lūdz vecākus vēlreiz pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus un par to, cik letāli var beigties šādas aktivitātes:

“Lai neiedziļinātos tehniskās niansēs, būtu jāuzsver, ka elektrovilciena jumts ir bīstams visā tā garumā. Visur ir aptuveni 3000 voltu spriegums un šāds trieciens ar strāvu viennozīmīgi būs nāvējošs”.

 

Portāls Jauns.lv ziņo, ka ir jau noskaidrota zēna personība un šobrīd par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess.

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment