Apsver traku ideju, kā pārliecināt skeptiķus vakcinēties pret Koronavīrusu (video)

Pusgadu kopš vakcinācijas sākuma, Latvijā beidzot vakcīnu netrūkst, un pie savējās tikt var visi, kas to vēlas.

Tagad sāk trūkt cilvēku, ko vakcinēt. Lai līdz rudenim panāktu pūļa imunitāti un nebūtu jāatgriežas pie stingriem ierobežojumiem un bērnus varētu palaist skolā, atbildīgās amatpersonas meklē veidus, kā pārliecināt šaubīgos.

Viens no variantiem – piedāvāt viņiem naudu, ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Latvijas mērķis ir līdz vasaras beigām sapotēt vismaz 70% iedzīvotāju. Tas ir miljons un 300 tūkstoši cilvēku. Līdz šim vismaz vienu poti saņēmis pusmiljons cilvēku. Tagad vakcinēto skaitu palielināt var jau pat par 100 tūkstošiem nedēļā, taču sāk aptrūkties gribētāju. Statistika rāda, ka pirmās devas saņēmēju skaits ar katru nedēļu sarūk. No pavisam bēdīgas ainas Latviju glābj tas, ka aktīvi potējas pusaudži.

Raidījums norāda, ka visi tie, kas vēlējās savakcinēties, tiklīdz viņi dabūs otro poti un aizies vēl tie, kas nogaidīja, kad noskries rindas, tad faktiski būs problēma, uz ko NVD Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča norāda:”Es viņu nesauktu par problēmu. Tas nav atšķirīgi arī citās valstīs, ir tieši tāpat un tieši tāpat visi meklē jaunus risinājumus.”

Mēs redzam, ka sāk kristies interese par pirmreizēju vakcināciju, un mums ir jāmeklē citi veidi gan attiecībā uz komunikāciju, gan iedrošināšanu, motivēšanu, gan attiecībā uz procesa organizēšanu,” skaidro veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Eiropas Savienībā vismaz vienu poti saņēmusi vairāk nekā puse pieaugušo. Latvijai izdevies sasniegt trešdaļu. Somija sasniegusi 60% līmeni, tuvojoties sabiedrības imunitātes slieksnim.

“Tāpat kā citās valstīs arī mēs ļoti nopietni apsveram un valdībā tiks diskutēts un lemts par papildu stimuliem. Es šobrīd atturos spriest, tieši kādi lēmumi tiks pieņemti – vai tās būs kādas naudas atlīdzības, tas nopietni tiek apspriests, vai tās būs loterijas vai kādas citas lietas,” saka Pavļuts.

Par finanšu stimuliem šonedēļ notikusi pirmā darba sanāksme.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment