Ārsts teica, ka manas asaras situāciju nespēs mainīt, bet es tik un tā raudāju: Pusaudze pēc slimnīcas apmeklējuma nonāk ratiņkrēslā

Es vienmēr esmu sapņojis par iespēju brīvi staigāt un dejot. Kad zini, ka varētu to izdarīt, ir grūti redzēt, kā citi dejo. LTV Ziņu dienesta rubrikā “Dzīvei nav plāna” stāsta Līga Laudiņa, jauna meitene, kura pagājušā gada jūnijā neilgi pēc izrakstīšanas no slimnīcas nokļuva ratiņkrēslā. 

Meitene pēc rehabilitācijas turpināja izjust muguras sāpes un galvassāpes, kas viņai liedza staigāt.

Es biju ļoti aktīvs bērns, un es sāku dejot, kad man bija tikai septiņi gadi. Tā ātri kļuva par manu lielāko aizraušanos dzīvē. Es nevaru iedomāties savu dzīvi bez dejām. Tā ir daļa no tā, kas es esmu un kas man sagādā prieku.

Bērnu slimnīcā nokļuvu neilgi pēc savas 14. dzimšanas dienas 2021. gada janvārī. Es nemitīgi klepoju, temperatūra  un es piedzīvoju sāpes krūtīs un apgrūtinātu elpošanu. Covid bija negatīvs, tāpēc tika veikta lumbālpunkciju. Pēc tam sākās briesmīgas galvassāpes un sāka reibst galva.

Lasi vēl: Sliktas zīmes: no kurām lietām vajadzētu baidīties dažādām zodiaka zīmēm

Es nevarēju staigāt, neturoties pie kaut kā. Tieši tad sākas Līgas stāsts.

 

Meitene arī stāsta par to, ka medicīnas darbinieki bieži bijuši neprofesionāli un ar sliktu attieksmi. Mani bieži uzskatīja par meli, kad teicu, ka jūtos slikti, lai gan man bija augsta temperatūra. Medicīnas personāls pienāca pie manis un jautāja, vai neesmu kratījusi termometru. Ārsts sēdēja un skatījās, kā es mēru temperatūru, jo domāja, ka es meloju.

Es jutos pazemota. Pēdējo reizi, kad biju Bērnu slimnīcā, es vēlējos ieiet dušā. Visas medmāsas zināja, ka man ir jāpalīdz, bet medmāsa tajā dienas maiņā, kad es gāju uz vannas istabu, man teica: “Tev neviens neizskraidīs pakaļ visu mūžu, es tev nepalīdzēšu!” Es iegāju vannas istabā, viņa mani ieslēdza, un tur es paliku viena. Es sēdēju uz zemes un raudāju, jo man nebija spēka pašai piecelties. Kā norāda Līga, nelabvēlīgā attieksme veidojusies tieši pēc neveiksmīgās lumbālpunkcijas. Tas bija tiešs rezultāts neveiksmīgajam mēģinājumam mazināt spiedienu uz mugurkaulu.

“Ratiņkrēslā nokļuvu 2021. gada jūnija sākumā. Biju rehabilitācijā Vidzemes slimnīcā, un cerēju, ka krišanas un reiboņi pāries.

Bet diemžēl man palika sliktāk, un nosūtīja uz uzņemšanas nodaļu, no kuras tiku izmesta laukā, pēc tam, kad daktere pateica, ka nevar palīdzēt un nedos medikamentus.

Līga uzkāpjot uz labās kājas, bija sajūta, ka elektrība iet cauri kājai. Ģimene ar nepacietību gaida atbildi no Vācijas, kur meitene varēs doties ārstēties. Viņi cer un lūdzas, lai viņa varētu saņemt vajadzīgo palīdzību.

Lumbālpunkcija ir procedūra, kuras laikā mugurkaula kanālā starp 3. un 4. jostas skriemeli tiek ievietota speciāla adata. Tas ļauj noteikt cerebrospinālā šķidruma fizikālās īpašības, piemēram, spiedienu, krāsu un caurspīdīgumu.

Lasi vēl: Horoskops 2022. gada decembrim: ko piešķirs ziemas sākums visām zodiaka zīmēm

Turklāt cerebrospinālo šķidrumu var iegūt bioķīmiskai, bakterioloģiskai un citoloģiskai izmeklēšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment