“AS “Latvenergo” projektu konkursa kārtībā sadala 50 000 eiro 6 vasaras nometņu organizēšanai ukraiņu bērnu integrācijai Latvijā

AS “Latvenergo” ziedo 50 000 eiro vasaras nometņu organizēšanai ukraiņu bēgļu bērnu un jauniešu integrācijai Latvijā.

Labdarības organizācija Ziedot.lv administrējot ziedojumu, rīkoja projektu konkursu, kura rezultātā ziedojums sadalīts 5 dienas nometnēm Rīgas, Zemgales un Latgales reģionā, kā arī 1 diennakts nometnei Vidzemes reģionā.

Vasaras nometnēs veicinās ukraiņu bērnu integrāciju Latvijā, mācot latviešu valodu, vēsturi, kultūru, tradīcijas, kulinārās vērtības, kā arī iekļaujot Latvenergo koncerna sociālās atbildības aktivitātes – atraktīvu un modernu ieinteresēšanu fizikā un informāciju par elektrodrošību.

“Uzņēmums, kurš reaģē šeit un tagad uz aktualitātēm sabiedrībā, parāda īsto sociālo atbildības sajūtu. Paldies Latvenergo, kam rūp gan Latvijas iedzīvotāju labklājība, gan Ukrainas bēgļu ģimenes. Ukraiņu ģimenēm sākt dzīvi svešā vidē, bez draugiem, radiem un ierastajām lietām, ir liels izaicinājums. Vasarā nodrošināt bērniem kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu ir sarežģīti un dārgi, tādēļ īpaši svarīgs un nozīmīgs ir vasaras nometņu atbalsts!”, stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Atbalstītas dienas nometnes:

• Biedrība “Veselības un sociālais serviss-Artemīda” – palīdzēt ukraiņu bērniem integrēties Latvijas kultūrvidē, mācoties latviešu valodu, iepazīstot Latvijas vēsturi un tradīcijas, mākslu un kultūru, kā arī dot iespēju ukraiņu pedagogiem mijiedarboties ar latviešu pedagogiem, kultūru un aktīvās atpūtas sfēru. Nometnē piedalīsies 30 bērni no 10-13 gadiem. Nometne notiks Rīgas reģionā.

• Biedrība “Atbalsta centrs bērniem un jauniešiem ar ierobežotām iespējām “Smaids”” – Veicināt harmoniskas personības attīstību un ukraiņu bērnu, jauniešu integrāciju Latvijas sabiedrībā. Nometnē piedalīsies 20 bērni no 10-18 gadiem. Nometne norisināsies Rīgas reģionā.

• Biedrība “Caritas” – Veicināt ukraiņu bērnu, kuri kara dēļ ieradušies Latvijā, integrāciju, caur kustību, aktivitātēm – mācoties latviešu valodu, vēsturi, kultūru, kulinārās vērtības, veidojot nodarbības radošas, kustīgas un priekpilnas. Nometnē piedalīsies 22 bērni no 10-18 gadiem. Nometnes norises vieta Zemgales reģions.

• Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” Latgales komiteja – Veicinot izpratni par latviešu kultūru un mazinot valodas barjeras, nodrošināt daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras iepazīšanu, latviešu valodas apguvi un ukraiņu bērnu integrāciju Latvijā, saglabājot Latgales reģiona raksturīgākās vērtības un tradīcijas. Nometnē piedalīsies 25 bērni un jaunieši no 10 – 18 gadiem. Nometne norisināsies Latgales reģionā.

• Biedrība “Latvijas Futbola federācija” – Ar spēlēm, rotaļām un izklaidēm ukraiņu bērniem, kas ir Latvija, kāda ir Latvija, kā arī liksim iemīlēt Latviju.. Nometnē jauniešiem tiks piedāvātas sporta aktivitātes, latviešu kultūras iepazīšana, fizikas apgūšana sporta nodarbībās, ekskursija un dažādas aktivitātes. Nometnē piedalīsies 40 bērni no 10-18 gadiem. Nometne norisināsies Rīgas reģionā.

Atbalstīta diennakts nometne:

• Nodibinājums “Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Diakonijas centrs”- Dodoties ekskursijās, spēlējot spēles un veicot radošus uzdevumus, 30 bērni un jaunieši no 10 – 17 gadiem apgūs latviešu un ukraiņu valodu, vēsturi, kultūru un virtuves noslēpumus, kā arī dabas un inženierzinātņu tēmas. Nometne norisināsies Vidzemes reģionā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment