Avārija, šāvieni un ievainots policists – vērienīga pakaļdzīšanās ceļa posmā Rīga – Ogre

FOTO: LETA

Trešdien, 24.05., ceļa posmā Rīga – Ogre norisinājusies pakaļdzīšanās, kurā policistiem arī nācās pielietot ieročus. Kāds automašīnas “Audi” vadītājs izraisījis avāriju un negribējis par to atbildēt, tāpēc uzsācis mukšanu. Likumsargiem neatlika nekas cits, kā notvert bēgli.

Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs raidījumam “Panorāma” vēsta, ka pakaļdzīšanās notikusi trešdienas vakarā ap plkst. 18:55.

“Audi” automašīnas vadītājs Rīgā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un mucis prom no notikuma vietas. Autovadītājs nav pakļāvies policijas prasībām apturēt automašīnu.”Audi” vadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi.

Policija bēgli vajājusi no Rīgas līdz Ogrei. Lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietojusi šaujamieroci. Pēc notikušā bēgošais autovadītājs guvis savainojumus, tāpēc nogādāts medicīnas iestādē.

Policija ir noskaidrojusi bēgļa personību – tas ir kāds 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš bijis meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP).

 

Bēgošais autovadītājs saskādējis gan policijas, gan citu cilvēku automašīnas. Likumsargiem ir pamatotas aizdomas, ka “Audi” vadītājs bijis narkotiku vai alkohola reibumā.

Gan bēglis, gan notriektais policists tika aizvesti ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnām. Pēc notikušā hospitalizēti arī divi Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

 

Policijas rīcībā pašlaik ir tikai sākotnējā informācija, tāpēc vēl nevarot pateikt, cik smagi cietuši policisti un bēgušais autovadītājs. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka ceļu policistam neesot dzīvībai bīstamu traumu, bet pats bēglis esot cietis smagāk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment