Bērnunamos dzīvojošajiem trūkst ļoti nepieciešamas lietas; iedzīvotājus lūdz ziedot!

Labdarības biedrības “Tauriņa efekts” uzdevumā veiktajā aptaujā Latvijas bērnunamos secināts, ka tajos bērniem trūkst ļoti nepieciešamu lietu, kā piemēram, apģērbu, apavu, rotaļlietu, sporta inventāra, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti ziedot.

Aptaujas dati liecina, ka 58% iestāžu trūkst bērnu un jauniešu apavi un apģērbi, 48% – sporta inventārs un attīstošās rotaļlietas un 43% – arī sadzīves tehnika un dažādi sadzīves priekšmeti, ziņo portāls jauns.lv. Dažiem no bērnunamiem trūkst veselībai svarīgas higiēnas preces, citās nepieciešami darbarīki remontdarbiem.

Aptaujā secināts, ka nepieciešamo lietu kopskaits ir liels. Ziedojumi nepieciešami bērnunamiem visā Latvijā.

Bērnunamu jaunieši vēlētos arī apmeklēt teātrus, koncertus un dažādus citus izklaidējošus vai izglītojošus pasākumus.

Kampaņas “Tauriņa efekts” autore Olga Kazaka

“Mūsu izpratnē labdarība nav žēlastība pret nelaimē nonākušajiem, bet gan mūsdienīgu cilvēku ikdienas sastāvdaļa. Viņi grib dzīvot labākā sabiedrībā, tāpēc investē savu laiku, naudu un citus resursus sociālās vides uzlabošanā. Tāpēc aicinām ziedotājus bērniem no ārpusģimeņu iestādēm dāvināt jaunas un ikdienā noderīgas lietas, nevis to, ko vienkārši žēl izmest. Un atcerēties, ka ziedot var ne tikai mantas vai naudu, bet arī zināšanas un laiku, rīkojot savās darba vietās Pieredzes dienas bērnunamu audzēkņiem, lai iepazīstinātu viņus ar dažādām profesijām.” 

Ar “DPD Latvija” palīdzību palīdzēt gribētājiem ir iespēja palīdzēt bērnunamā dzīvojošajiem jauniešiem. Pieteikt sūtījumu var, zvanot 28780467 vai rakstot uz e-pastu “[email protected]”, norādot pakas saturu, svaru un iestādes adresi, uz kuru nosūtīt dāvanu.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Mareks</cite>

    Latvija palīdz bēgļiem un sūta humāno palīdzību Ukrainai utt ,bet par Latvijas bērnunamiem, pensionāriem un citiem trūkumcietējiem po…Pēc manām domām kamēr Latvijā ir kaut viens šāds cilvēks Latvijai pirmkārt būtu jānodrošina savi iedzīvotāji ar cilvēka cienīgu dzīvi,kas tā par VALSTI kura nevar nodrošināt savus iedzīvotājus ar cilvēka cienīgu dzīvi,bet var palīdzēt citiem ?

Leave a Comment